Paradicsom szeletek hagymával télre

Гастрономъ

A recepthez

A télre üvegekben tárolt hagymás paradicsomszeletek kiváló nassolnivalók az élet minden alkalomra! A recept persze nem nevezhető szuperegyszerűnek (pác főzés, sterilizálás), de az eredmény mindenképpen megéri a fáradságot. Képzeld csak el, milyen jó télen kinyitni egy tégelyt, beletenni a tartalmát egy salátástálba, és belélegezni a pácolt zöldségek csodálatos fűszeres aromáját! Ami ezeknek a paradicsomoknak az ízét illeti, igazán kiváló – élénk, jellegzetes friss jegyekkel. Általában nincs kétségünk afelől, hogy miután egyszer elkészítette a paradicsomot és a hagymát a receptünk szerint, újra és újra megteszi.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 48,30 kcal/adag Adagok: 8 Főzés: 40 perc Használt: 1,62 g/0,23 g/10,29ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 8 ADAGHOZparadicsom – 700-800 hajdina hagyma – 200 g fokhagyma – 3 gerezd csípős paprika – 1/3 apró hüvely petrezselyem – 2 szál babérlevél – 1 db fekete bors – 4 db ivóvíz – 200 ml cukor – 1 ek. l.só – 1 evőkanál. l asztali ecet 9% – 1 evőkanál. l. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az üvegeket és a fedőt a paradicsomhoz és a hagymához. Mossa le szódabikarbónával vagy zsíroldóval, majd bármilyen kényelmes módon sterilizálja. Hagyja megszáradni.

2. lépés

Készítse elő a hozzávalókat. Mossa meg és szárítsa meg a paradicsomot. Éles késsel vágjuk ki a szárak tövét. A gyümölcsöket nagy szeletekre vágjuk (minden paradicsom kb. 8 darabra).

3. lépés

A hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk. Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket. A csípős paprikát apróra vágjuk. Mossa meg a petrezselymet, szárítsa meg jól, és tépje le a leveleit az ágakról. Finomra vágjuk.

4. lépés

A fokhagymát, a csípős paprikát, a petrezselyemlevelet, a szemes fekete borsot és a babérlevél darabokat elosztjuk az előkészített üvegek között. Rétegezzük a paradicsomszeleteket és a hagymakarikákat.

5. lépés

Készítsd el a pácot a paradicsomhoz. Öntsön vizet egy merőkanálba vagy egy kis serpenyőbe. Adjunk hozzá sót és cukrot. Erős lángon felforraljuk. Öntsd fel az ecetet és keverd össze.

6. lépés

Óvatosan öntsük a forró pácot a paradicsomra és a hagymára, nehogy szétrepedjenek az üvegek. Fedjük le fedőkkel. Öntsön vizet egy nagy, széles serpenyőbe (kb. harmadára), és forralja fel.

7. lépés

Óvatosan helyezzen egy régi, vastag törülközőt egy forrásban lévő víz aljába. Helyezzen rá paradicsomos üvegeket, és sterilizálja a félliteres üvegeket 10 percig, literes üvegeket 15 percig.

8. lépés

Vegye ki a paradicsom- és hagymás dobozokat a serpenyőből, és tekerje fel. Duplán hajtogatott törülközőre borítjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni.

HASZNOS TANÁCSOK

A recept elkészítéséhez érett, de erős, húsos paradicsom alkalmas. Szeletekre vágva jobban megtartják formájukat, kellemesebb lesz az állaga.

AMEGYÉB

Ön dönti el, hogy csípős paprikát tesz-e szeletekre és hagymára vagy sem. Ha finomabb ízt szeretne, kerülje az ilyen forró adalékot.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024