Törött uborkasaláta

A recepthez

A zúzott uborka saláta garnélarákkal és szezámmaggal könnyű „aperitif” ebéd vagy vacsora előtt. Ennek az aromás salátának a fő jellemzője a szokatlan íz és textúra, amelyet az összes összetevő határoz meg. Az összetevőkhöz tört uborkára és garnélarákra lesz szüksége (főtt és fagyasztott is), öntethez – szójaszósz, rizsecet, méz, gyömbér és fokhagyma, növényi olaj. Tálaláshoz – friss fűszernövények és szezámmag. A receptben részletesen elmondjuk, hogyan készítsünk el egy érdekes kínai stílusú ételt szó szerint 20 perc alatt.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 208,86 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 30 perc Használt: 16,86 g/10,64 g/10,39FalatozásSalátaVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ2-3 közepes méretű felvert uborka 200 g garnélarák vagy más tenger gyümölcsei (tintahal, kagyló vagy keverék) 2 ek. l. szezámmag 2 ek. l. szójaszósz 1 ek. l. rizsecet 1 ek. l. növényi olaj 1 evőkanál. l. méz 1 gerezd fokhagyma 1 tk. reszelt gyömbér gyökér só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint friss fűszernövények a díszítéshez (petrezselyem, koriander vagy zöldhagyma) Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A zúzott uborkasaláta elkészítéséhez kezdje a szósz elkészítésével. Egy tálban keverje össze a szójaszószt, a rizsecetet, a növényi olajat, a mézet, a fokhagymát, a gyömbért, a sót és a borsot. Addig keverjük, amíg homogén állagot nem kapunk. Tegye félre a szószt, hogy üljön.

2. lépés

A zúzott uborkát meghámozzuk (elhagyható, de héj nélkül puhább), és vékony félkör alakú szeletekre vágjuk. Tegye át az uborkát egy nagy tálba.

3. lépés

Ha hámozatlan fagyasztott garnélarákot használ, olvassa le őket, és távolítsa el a héját és a beleket (a gerinc mentén lévő fekete eret). Ha más tenger gyümölcseit használ, főzze a csomagoláson található utasítások szerint.

4. lépés

A friss garnélarákot serpenyőben kevés növényi olajon süssük készre. (A főtt-fagyasztottakat kiolvasztás után sütés nélkül azonnal felhasználhatjuk). Adjuk hozzá az uborkával együtt az edénybe.

5. lépés

A szezámmagot száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, folyamatosan kevergetve, nehogy megégjen. Amikor a szezám elérte a kívánt színt, kapcsolja le a tüzet és hagyja kihűlni.

6. lépés

Tálalás előtt az elkészített öntetet az apróra vágott garnélarákos uborkasalátához adjuk. Óvatosan keverjük addig, amíg minden hozzávalót be nem vonunk a szósszal.

7. lépés

A legvégén szórjuk meg az uborka és a tenger gyümölcsei salátát pirított szezámmaggal. Díszítsd finomra vágott friss fűszernövényekkel ízlésed szerint, és tálald.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ezt a salátát tálalhatjuk főétel köreteként vagy önmagában is. Remekül illik rizzsel vagy tésztával. Az italok ideális kísérője a fehérbor.

AMEGYÉB

Ez a saláta nemcsak garnélarákkal, hanem más tenger gyümölcseivel, például kagylóval vagy tintahalral is elkészíthető. A rizsecet helyett használjon citromlevet. A szezámot pedig kesudióval helyettesítsd.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024