Téli körtebefőtt

A recepthez

Ezt a körtekompótot mindenképpen érdemes télire elkészíteni: kis időbe telik, de az eredmény csodálatos gasztronómiai élményeket hoz. Meddig bírják? Attól függ, hány tégely kedves körtebefőtt készít. De biztosan állíthatjuk, hogy az ilyen előkészületek egyszerűen csak jövő nyárig maradnak fenn! Ennek a körtekompótnak a szépsége a szirup különleges adalékaiban rejlik: szegfűszeg bimbókat teszünk bele, és beleöntjük egy kevés citromlevet, aminek köszönhetően az ital eredeti ízt és nagyon kellemes aromát nyer.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 243,00 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 15 percFőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZkörte – 1 kg ivóvíz – 1,5 l cukor – 500 g szegfűszeg – 2 bimbó citrombimbó – 2 evőkanál. l. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő a körtét a téli kompót készítéséhez. A körtéket megmossuk, majd meghámozzuk. Mindegyik gyümölcsöt hosszában kettévágjuk, és eltávolítjuk a magot és a magokat.

2. lépés

Az elkészített körtéket függőlegesen helyezzük egy száraz, sterilizált üvegbe. Próbálja ezt a lehető legszorosabban megtenni. Öntsön ivóvizet a serpenyőbe. Adjunk hozzá cukrot és tegyük a tűzhelyre.

3. lépés

Kevergetve nagy lángon felforraljuk. A cukornak teljesen fel kell oldódnia. Adjuk hozzá a szegfűszeg rügyeit és a citromlevet. Főzzük a kompótszirupot 2 percig nagy lángon.

4. lépés

Az így kapott aromás szirupot az üvegben lévő körtékre öntjük. Fedjük le fedővel, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután öntsük a szirupot a serpenyőbe, és forraljuk fel újra.

5. lépés

A forrásban lévő szirupot öntsük a körteüvegbe. Tekerje fel a fedőket. Fordítsa meg az üveget egy duplán hajtogatott törülközőre, és hagyja kihűlni. A körtekompótot hűvös, száraz helyen tároljuk.

HASZNOS TANÁCSOK

A körtebefőtt nem csak szegfűszeggel, hanem dobozos kardamommal, vaníliarudakkal, citrom- vagy narancshéjjal is ízesíthetjük. Forrás után adjuk hozzá a sziruphoz, és főzzük a receptben leírtak szerint két percig.

AMEGYÉB

Vannak, akik ezt a körtekompótot enyhén borongósnak találják. Lehetséges-e csökkenteni a cukor mennyiségét? Nem ajánljuk, mert ez szükséges a kompót jobb tárolásához, amit nem sterilizálunk. A felesleges édességet pedig könnyen eltávolíthatjuk fogyasztás előtt, ha az italt vízzel hígítjuk.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024