Enyhén sózott uborka üvegben

A recepthez

Az üvegben lévő enyhén sózott uborka gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető – olyannyira, hogy még egy kezdő háziasszony is elvállalhatja ezt a feladatot. Egzotikus gyógynövények és fűszerek sem szükségesek: csak a vidéki bokrok levelei és a torma, fokhagyma, bors, szegfűszeg és babérlevél. És persze maga az uborka! Körülbelül harminc perc munka – és holnap minden alkalomra kiváló harapnivalója lesz. Egy kis tanács: jobb, ha enyhén sózott uborkát készítünk egy üvegben, ahogy mondani szokás, azzal a kiegészítéssel, hogy azonnal megeszik!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 52,27 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 24 óra Használt: 2,82 g/0,35 g/9,80ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZuborka – 1,5 kg fokhagyma – 5-6 gerezd cseresznyelevél – 3 db ribizlilevél – 5-6 db tormalevél – 1-2 db kapor – 3 szál ivóvíz – 2,5 szegfűborsó – 8-10 db gerezd babérlevél – 1 db só – 4 evőkanál. l. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az uborkát a pácoláshoz egy üvegben. Válasszunk kicsi, 6-7 cm hosszú, egészséges, erős terméseket. Mossa le folyó vízzel, és papírtörlőre terítve jól szárítsa meg.

2. lépés

Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket. A nagyokat félbe lehet vágni. A cseresznye-, ribizli- és tormaleveleket, valamint a kaprot megmossuk és papírtörlőn jól megszárítjuk.

3. lépés

Mossa ki alaposan a háromliteres üveget, sterilizálja bármilyen ismert módszerrel, majd hagyja megszáradni. Az elkészített uborkákat függőlegesen helyezzük bele, fűszernövényekkel és fokhagymával megszórva.

4. lépés

Készítsen sólevet az uborkához. Ehhez öntsön vizet a serpenyőbe. Adjunk hozzá sót, szemes borsot, szegfűszeg rügyeket és babérlevelet. Tegyük a tűzre és forraljuk fel.

5. lépés

A forrásban lévő sólevet levesszük a tűzről, és azonnal ráöntjük az üvegben lévő uborkára és fűszernövényekre. Ezt óvatosan tegye, nehogy szétrobbanjon. Hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Hagyja 24 órán át.

6. lépés

Másnapra elkészül az enyhén sózott uborka. Tálalás előtt alaposan le kell hűteni őket (jobb ízű!). Ezért zárja le az uborkás üveget műanyag fedéllel, és tegye be a hűtőszekrénybe 2 órára.

HASZNOS TANÁCSOK

Az enyhén sózott uborkához való tégely mikrohullámú sütőben sterilizálható, ha a készülék mérete megengedi. Először alaposan mossa ki a tartályt. Ezután öntsünk bele szűrt vizet és helyezzük az oldalára (a vízréteg kb. 3 cm). Helyezze az edényt a mikrohullámú sütőbe. Kapcsolja be a 650 W-ot. Sterilizálja az edényt 2 perccel azután, hogy a víz felforrt.

AMEGYÉB

Az enyhén sózott uborka üvegben elkészíthető szegfűszeggel vagy anélkül. Ha még soha nem tetted sós lébe, próbáld ki: a gyümölcsök nagyon érdekes ízűek lesznek.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024