Adjika szilvával és paradicsommal

Гастрономъ

A recepthez

Azok számára, akik szeretik a változatosságot – az adjika receptünk szilvával és paradicsommal. Meglehetősen puha, inkább szósz, mint paszta. Az édes-savanyú gyümölcsök különleges varázst adnak a készítménynek. Meg lehet enni úgy is, megkenni egy darab szárított kenyérre, ízesíteni a kész ételeket, vagy felhasználni pácokhoz. A chili paprika mennyiségét ízlés szerint állítsa be. Ha gyerekek fogyasztják az ételt, azt javasoljuk, hogy ne legyen túl fűszeres. Szilva helyett használhatunk cseresznyés szilvát. A lényeg az, hogy az adjika gyümölcsei és paradicsomai is érettek. Ha minden összetevő lédús és ízletes, akkor a szósz sűrű és gazdag lesz. Határozottan jobb, mint a boltban vásárolt!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 103,84 kcal/adag Adagok: 16 Főzés: 1 óra 10 perc Használt: 1,36 g/6,41 g/10,26Szósz, öntetVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 16 ADAGHOZpiros paradicsom – 1 kg piros szilva – 500 g kaliforniai paprika – 400 dl szagtalan növényi olaj – 100 ml cukor – 50 ecet 9%-os – 40 ml só – 15 g fokhagyma – 4 gerezd chili paprika – 1 hüvely Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes hozzávalót az adzsikához szilvával és paradicsommal. A paradicsomot keresztben felvágjuk, 30 másodpercre forrásban lévő, majd hideg vízbe tesszük. Húzzuk le a bőrt. A pépet szeletekre vágjuk. Tedd turmixgép tálba.

2. lépés

Mossa meg és szárítsa meg a kaliforniai paprikát és a chilit. Éles késsel óvatosan távolítsa el a magokat és a hártyákat, és vágja csíkokra a pépet, vagy egyszerűen 4 részre. Adjunk hozzá kaliforniai paprikát és chilit a paradicsomhoz.

3. lépés

Mossa meg a szilvát és szárítsa meg egy törülközővel. Vágja félbe mindegyik gyümölcsöt, és távolítsa el a magokat. Ezután a felét vágja újra ketté. Turmixgépbe tesszük paradicsommal és paprikával.

4. lépés

A zöldségeket, a szilvát, a meghámozott fokhagymagerezdeket turmixgépben pürésítésig daráljuk. Ha nincs turmixgéped, átteheted egy húsdarálón. Ezután a homogén masszát egy vastag aljú serpenyőbe öntjük.

5. lépés

Adjunk hozzá cukrot, sót, növényi olajat a növényi keverékhez, és forraljuk fel közepes lángon. Ezután kapcsoljon alacsony lángra, és keverés közben főzze körülbelül 40 percig.

6. lépés

A főzés végén öntsünk ecetet a szilvával és paradicsommal készült adzsikába, keverjük össze és vegyük le a tűzről. Oszd szét az üvegek között, és fedd le fedővel. Fordítsd a fedőkre és hűtsd le. Tárolja sötét helyen.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Az adzsikát szilvával és paradicsommal a legjobb 100-200 grammos kis üvegekbe zárni. A szósz csípős, ezért nagy mennyiségben nehezen fogyasztható. És egy kis üveg, ha kinyitják, nem áll meg a hűtőszekrényben.

AMEGYÉB

Az adzsika szilvával és paradicsommal fűszeresebb lesz, ha nem távolítja el a hártyát és a magokat a chili paprikáról. Ha pikánsabban szereti, tegyünk még egy chili paprikát az adzsikához. De ne feledje: a túl fűszeres ételek károsíthatják a gyomor nyálkahártyáját.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024