Tőkehalfilé sütőben provence-i stílusban, paradicsommal

Гастрономъ

A recepthez

Az eredmény egy nagyon elegáns tőkehalfilé, és kényelmes, mert az év bármely szakában elkészíthető. Csak érett nagy paradicsomot használjon, amikor szezonja van, és koktélparadicsomot, amikor nincs szezonja.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 338,49 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 40 perc Használt: 11,95 g/27,23 g/10,95KeverőgépSütőSütésSütésFőételVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ4 db 170-200 g tömegű tőkehalfilé vagy steak 200 g koktélparadicsom 1 fej fokhagyma 100 g növényi olaj só frissen őrölt fekete borsA permetezéshez:1 darab állott fehér kenyér, 50 g 1 kis csokor petrezselyem, 25-30 g (némelyik bazsalikommal is helyettesíthető) 20 g finomra reszelt kemény sajt (parmezán) Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A provence-i stílusú tőkehalfilé elkészítéséhez melegítse elő a sütőt, lehetőleg grillsütővel, 180°C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A halat minden oldalról sózzuk, borsozzuk.

2. lépés

A fokhagymát meghámozzuk, 2 gerezdet félreteszünk, a többit hosszában kettévágjuk, és egy mély serpenyőbe tesszük. Öntsük bele az olajat és tegyük közepes lángra.

3. lépés

A koktélparadicsomokat hosszában félbevágjuk, és a fokhagymához adjuk. Közepes lángon 10 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, csökkentjük a hőt, és további 5 percig főzzük.

4. lépés

Törje fel a kenyeret, és tegye turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe. A zöldeket a fenntartott fokhagymával együtt felaprítjuk, a kenyérhez adjuk, morzsára forgatjuk. Keverjük össze sajttal és adjunk hozzá egy kis borsot.

5. lépés

Helyezze a halat az előkészített sütőlapra. Tegyünk egy-egy kanál fokhagymás párolt paradicsomot minden halra (lehetőleg ne kanalazzon fel túl sok olajat).

6. lépés

A halat és a paradicsomot megszórjuk a turmixgépből származó morzsával. Enyhén meglocsoljuk paradicsomolajjal. A sütő felső harmadában 15-18 percig sütjük.

AMEGYÉB

A paradicsomból visszamaradt folyadék (paradicsomlé és olaj keveréke) salátaöntetként vagy tészta, rizs vagy hajdina öntetként használható.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024