Saláta csicseriborsóval, paradicsommal és édes paprikával

Мой магнит

A recepthez

A keleti stílusú saláta csicseriborsóval, paradicsommal és édes paprikával 20 percet vesz igénybe. Pontosan ennyi időt fog egy meglehetősen kielégítő vacsora elkészítésére fordítani. A csicseriborsót vagy a török ​​borsót Közép-Ázsia és a Közel-Kelet országaiban gyakran egyszerűen szárítva szolgálják fel, mint a diót. Bár valójában ez a „borsó” sok keleti étel kedvelt összetevője. Ha valaha úgy dönt, hogy házi humuszt, falafelt vagy csicseriborsó pilafot készít, főzzön még egy kis hüvelyeset, és fagyassza le, amíg szükséges. Ha úgy dönt, hogy elkészíti ezt a salátát, a fagyasztott csicseriborsó jól fog jönni. Addig is próbáld ki ezt a receptet konzerv csicseriborsóval: ez a fűszeres öntettel ellátott saláta nem fog csalódást okozni.

Készítsen egészséges ételeket a Habit Magnet receptjei alapján!

Reklám www.magnit.ru

Bonyolultság: könnyen Kalória: 254,59 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 20 perc Használt: 9,04 g/13,18 g/27,91SalátaVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZkonzerv csicseriborsó – 1 doboz (400 g) édes zöldpaprika – 2 db nagy rózsaszín paradicsom – 1 db. (300 g) fokhagyma – 3 gerezd növényi olaj – 40 ml köménymag – 0,5 tk. (2 g) őrölt paprika – 0,5 tk. (2 g) só frissen őrölt fekete bors Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A csicseriborsóval, paradicsommal és kaliforniai paprikával készült saláta elkészítéséhez szűrőedényben csepegtesse le a csicseriborsót, hogy lecsepegtesse a konzervfolyadékot, majd tegye át egy salátástálba.

2. lépés

A fokhagymát összetörjük, meghámozzuk és felaprítjuk. Tegyük egy kis tálba, sózzuk.

3. lépés

40 ml növényi olajat erős lángon enyhén füstösre hevítjük, és a fokhagymára öntjük. Keverjük össze. Amikor az olaj kissé kihűlt, 1 perc múlva adjuk hozzá a paprikát. Az öntetet összekeverjük a csicseriborsóval.

4. lépés

A paradicsomot közepes kockákra vágjuk. A paprikát meghámozzuk a magokról és a hártyákról, vékony csíkokra vágjuk. Adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot a csicseriborsóhoz, dobjuk rá a salátát és tálaljuk.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Öntetként nem csak növényi olajat választhat. Ezt a csicseriborsó salátát ízesíthetjük olívaolajjal és borecettel vagy citromlével és mentával. A natúr joghurtból fűszernövényekkel készült szósz megfelelő.

AMEGYÉB

A csicseriborsó könnyen kiolvad – egy tál forró vízben körülbelül 10 perc alatt -, és jobb ízű, mint a konzerv. A csicseriborsót ugyanúgy készítjük el, mint a többi hüvelyeset. Először beáztatjuk (lehetőleg egy éjszakára, de célszerű közben a vizet cserélni), majd puhára főzzük.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024