Málnalekvár főzés nélkül

A recepthez

A málnalekvár főzés nélkül a legjobb módja annak, hogy az értékes vitaminokat télre megőrizzük. A legegyszerűbb módja az, hogy egyszerűen lefagyasztjuk a bogyókat. De a málna szeszélyes. Elveszítik édességüket és ízüket, és fanyarak lesznek. A szárított bogyók alkalmasabbak a tea készítésére. De a cukorral reszelt málna ideális feltét fagylalthoz és bármilyen házi pékáruhoz, és tölteléknek is megfelel. A bogyók feldarabolása ízlés kérdése. A legegyszerűbb módja a turmixgép használata. De ha meg akarja őrizni a szerkezetet, akkor egy közönséges pépesítővel összetörheti. A késztermék tégelyekben tárolható a hűtőszekrényben, vagy fagyasztóba helyezhető.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 134,55 kcal/adag Adagok: 33 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 4 óra Használt: 0,24 g/0,15 g/32,73DesszertVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 33 ADAGHOZmálna – 1 kg cukor – 1 kg Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes hozzávalót a málnalekvár főzés nélküli elkészítéséhez. Válogassa át alaposan a málnát, és ha szükséges, öblítse le úgy, hogy szűrőedénybe helyezi és vízes edénybe helyezi. Száraz.

2. lépés

Helyezze a bogyókat egy kényelmes, magas edénybe, és turmixgéppel őrölje homogén pürévé. Vagy pépesítheti egy szokásos pépesítővel, amelyet pürék készítéséhez használ.

3. lépés

Adjunk hozzá cukrot a málnás edénybe, és rázzuk szét. Ezután letakarjuk, és szobahőmérsékleten 3-4 órát állni hagyjuk. A cukorszemeknek fel kell oldódniuk. Időnként keverje meg a keveréket.

4. lépés

A málnát sterilizált üvegekbe osztjuk. A tetejére szórjunk enyhén cukrot, hogy ne penészedjen. Fedjük le fedővel és tároljuk a hűtőszekrényben.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A főzés nélküli málnalekvár, mint minden desszert, meglehetősen magas kalóriatartalmú. 100 g termék 273 kcal-t tartalmaz. Tehát akik diétáznak, azok ne ragadjanak magukkal.

AMEGYÉB

Mennyi cukor kell 1 kg málnához? A málnalekvár főzés nélküli elkészítéséhez általában 1:1 arányú cukrot használnak a bogyókhoz. Ha a bogyó nagyon savanyú, akkor a cukor mennyisége növelhető.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024