Lavash túróval és uborkával

A recepthez

A túrós uborkával készült lavash egy nagyon egyszerű és ízletes nassolni való, amelyet minden nap élvezhet. Az összetevők kombinációja valóban ideális, ezért szinte mindenki szereti. A legjobb a klasszikus krémsajtot venni, adalékanyagok nélkül, mivel a töltelékben „találkozik” a zöldhagymával, kaporral és petrezselyemmel. De ha nem bánod, ha más jegyekkel (fokhagymával, gombával vagy bármi mással) gazdagítod az ízét, akkor vedd meg a kedvedre valót. Nos, az uborka kellemesen frissé és szaftossá varázsolja az előételt. Csak ne tároljon túl sokáig egy ilyen tekercset, mert a pita kenyér vékony lapja beázik, aminek következtében az étel íze és megjelenése jelentősen romlik.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 216,25 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 1 óra Használt: 7,19 g/10,11 g/21,58PékségVegetáriánus: LactoVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZfriss uborka – 200 g zöldhagyma – 30 gucrop – 10 g petrezselyem – 10 g túró – 200 g vékony pita kenyér – 1 lapsó – ízlés szerint frissen őrölt fekete bors – ízlés szerint Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő a hozzávalókat a snack elkészítéséhez. Mossa meg a friss uborkát, és szárítsa meg papírtörlővel. Durva reszelőn lereszeljük és sózzuk. Hagyja 15 percig szobahőmérsékleten.

2. lépés

Válogassa szét a zöldhagymát, a kaprot és a petrezselymet, majd öblítse le folyó víz alatt, szárítsa meg, és terítse szét papírtörlőn. Ezután apróra vágjuk és egy tálba tesszük.

3. lépés

A reszelt uborkát kézzel nyomkodd össze, hogy eltávolítsd a felesleges folyadékot. Tedd egy tálba apróra vágott fűszernövényekkel. Adjunk hozzá túrót, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Keverjük össze.

4. lépés

Helyezze a lavash lapot a munkaasztalra. A tetejére kenjük a kapott sajtos tölteléket. Tekerd fel. Fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.

5. lépés

Vegye ki a tekercset a hűtőszekrényből. Nagy szeletekre vágjuk és tányérra tesszük. A túrós és uborkás lavash fűszeres fűszernövények leveleivel díszíthető.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ha szeretné, készítse el ezt a pita kenyeret szokásos túróval. Először finom fémszitán töröljük át, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd keverjük össze.

AMEGYÉB

A túrós lavash tekercs töltelékébe tehetünk apróra vágott rákrudakat, főtt csirkefilét, halat vagy éppen jóízű sonkát.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024