Ecetes uborka sóskával

A recepthez

Ropogós, zöld, kellemes savanyú – mindez savanyú uborka sóskával. Egy ilyen csavar elkészítéséhez egy kicsit bütykölnie kell: áztassa az uborkát felváltva hideg és meleg vízben, és sóskapürét készítsen. De ha télen kinyitja a kincses tégelyt, megérti, hogy minden erőfeszítés megérte az eredményt!

Bonyolultság: átlagos Kalória: 36,38 kcal/adag Adagok: 1 Főzés: 40 perc Hozzáadás. idő: 10 perc Használt: 1,71 g/0,24 g/7,05KeverőgépBefőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ2 kg uborka 300 g sóskaA páchoz:1 evőkanál. l. só 1 ek. l. cukor táblázat a súlyokról és a mértékekről FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Sterilizálja a három literes üveget és a fedelet. A sóskával való pácoláshoz válasszon azonos méretű uborkát, és vágja le mindkét oldalát. Készítsen elő egy nagy tálat vagy medencét nagyon hideg vízzel.

Ecetes uborka sóskával
Ecetes uborka sóskával ()

2. lépés

Öntsön 3 liter vizet egy széles serpenyőbe, és forralja fel. Több tételben tegye az uborkát forrásban lévő vízbe 3 percre. Szűrőkanállal kiszedjük, és hideg vízbe tesszük.

Ecetes uborka sóskával
Ecetes uborka sóskával ()

3. lépés

A sóskát alaposan megmossuk, és 1,5 liter forrásban lévő vízben színe megváltozik. Szüregkanállal kivesszük a sóskát, és turmixgépben pürésítjük. Mentse el a húslevest.

Ecetes uborka sóskával
Ecetes uborka sóskával ()

4. lépés

A sóskapürét tegyük át egy lábasba, és keverjük össze sóval, cukorral, adjunk hozzá 1 liter forró sóskafőzetet. A pürét felforraljuk, és 2 percig főzzük.

Ecetes uborka sóskával
Ecetes uborka sóskával ()

5. lépés

Helyezzük az uborkát egy sterilizált háromliteres üvegbe, öntsük bele a sóska pácot, és hagyjuk állni 2-3 percig. Öntsük a pácot a serpenyőbe, és forraljuk újra 2-3 percig. Ismételje meg az eljárást még 1 alkalommal.

Ecetes uborka sóskával
Ecetes uborka sóskával ()

6. lépés

A harmadik páclölés után azonnal tekerje fel az üveget sterilizált fémfedéllel, fordítsa fejjel lefelé, tekerje takaróba, és hagyja teljesen kihűlni.

Ecetes uborka sóskával
Ecetes uborka sóskával ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Amikor uborkát választunk sóskával való pácoláshoz, ügyeljünk azok állapotára. Erős, friss gyümölcsöt szeretne. Ha már elszáradtak, akkor ne készíts belőlük üreseket.

AMEGYÉB

Sóskával pácolt uborkához (és más készítményekhez is) válasszon fekete tüskés uborkát. Ezeket a fajtákat jól tárolják, így a belőlük készült termékeket kevésbé fenyegeti a minőségromlás veszélye.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024