Sült piték savanyúsággal

A recepthez

A savanyúságos sült piték kellemesen meglepik a töltelék elkészítésének nem szabványos és eredeti megközelítésével, bár itt nincs semmi új – ük-ükanyáink szoktak ilyen pitéket készíteni. És nem csak ezt a hagyományt folytathatjuk, hanem egy új ízt is felfedezhetünk! Ehhez csak erős és erőteljes savanyúságra és egy lédús hagymára van szüksége! A lépésenkénti receptünk szerint elkészített élesztőtészta mindig bolyhos és puha lesz, dagasztása nem igényel különösebb kulináris készségeket. Biztosak vagyunk benne, hogy a pitéid hihetetlenül finomak lesznek!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 375,75 kcal/adag Adagok: 8 Főzés: 3 óra Hozzáadás. idő: 10 perc Használt: 9,41 g/15,71 g/47,88SütésVacsoraDélutáni uzsonnaVacsoraPékségVegetáriánus: Ovo-lactoVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 8 ADAGHOZA teszthezBúzaliszt 450 gTej 180 mlVaj 80 gTojás 3 db.Száraz élesztő 5 gCukor 2 evőkanál.1 tkNövényi olaj sütéshez A töltelékhezSavanyúság 3 db.Hagyma 2 db.Növényi olaj 2 evőkanál. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

1. lépés

A tészta elkészítéséhez melegítsük fel a tejet 35 °C-ra, és öntsük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a sót és a cukrot, adjuk hozzá a liszt felét és a száraz élesztőt, majd keverjük össze mixerrel.

2. lépés

2. lépés

A tésztával ellátott tálat fóliával letakarjuk, és meleg helyen 1 órát pihentetjük. A tészta térfogata körülbelül a duplájára nő. A vajat felolvasztjuk és lehűtjük.

3. lépés

ag 3

Adjuk hozzá a vajat és a tojást a tésztával együtt, és keverjük össze. Hozzáadjuk a maradék lisztet, és lágy tésztává gyúrjuk. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg el nem kezd könnyen eltávolodni a tál szélétől, és már nem tapad a kezünkhöz. Fedjük le a tálat ismét fóliával, és hagyjuk még 1-1,5 órán keresztül melegen állni.

4. lépés

4. lépés

Elkészítjük a tölteléket a lepényekhez. A hagymát apró kockákra vágjuk. Egy mély serpenyőben felforrósítjuk a növényi olajat, és közepes lángon aranybarnára pirítjuk benne a hagymát. Az ecetes uborkát durva reszelőn lereszeljük, és a hagymához adjuk. Pároljuk a tölteléket közepes lángon, időnként megkeverve, amíg az összes folyadék el nem párolog, körülbelül 7 percig. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

5. lépés

5. lépés

A tésztát lisztezett munkafelületre helyezzük. Formázzunk 3-4 cm vastag tekercset, és vágjuk 3-4 cm-es darabokra a tésztadarabokat golyóvá sodorjuk, és törölközővel letakarva 15 percig kelesztjük.

6. lépés

6. lépés

A tortákat 5 mm vastagra kinyújtjuk, mindegyik közepébe 1-2 ek. l. tömések. Szorosan összecsípjük a lepényeket, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

7. lépés

7. lépés

Egy mély serpenyőben felmelegítjük a növényi olajat a lepények sütéséhez. Az olajrétegnek legalább 4 cm-nek kell lennie. Ellenőrizze az olaj készenlétét egy darab tészta beleejtésével. Ha gyorsan megbarnul, az olaj elég forró.

8. lépés

8. lépés

Tegyünk 2-3 pitét az olajba (a lepények lazán feküdjenek a serpenyőben), és addig sütjük, amíg az egyik oldaluk megpirul. Ezután óvatosan átfordítjuk a másik oldalára, és készre sütjük. A kész lepényeket papírtörlővel bélelt tányérra tesszük. Hagyja egy kicsit felmelegedni az olajat a serpenyőben, és engedje le az új adag pitét.

HASZNOS TANÁCSOK

A lepények töltelékébe ecetes uborkával együtt finomra vágott kemény tojást, valamint felkockázott és sült gombát is adhatunk. A tölteléket ízesíthetjük frissen őrölt fekete borssal vagy kevés őrölt köménnyel.

AMEGYÉB

Tejfölt tálalhatsz savanyúságos sült lepényekkel, nagyon finom lesz. A pitéket melegen tálaljuk. Ha a pitéket előre elkészítjük, papírtörlőn hűtsük le. Ha csak egy tányérra teszi őket, a páralecsapódás miatt nedvesek lesznek.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024