Ecetes uborkasaláta télre

A recepthez

Azok, akik maguk termesztenek uborkát, jól tudják, hogy bármennyire is gondosan gyűjti az uborkát, mégsem vesz észre belőle néhányat. És pár nap múlva kinőnek, és nem férnek bele egyetlen üvegbe sem. Kifejezetten erre az alkalomra ajánlunk egy receptet. Itt az uborkát kis körökre vágjuk. Ez azt jelenti, hogy jól bepácolódnak, és bármilyen edénybe beleférnek. A mi receptünk 7 literes üvegekre vonatkozik, de használhatsz kisebb üvegeket is.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 115,33 kcal/adag Adagok: 30 Főzés: 1 óra Hozzáadás. idő: 2 óra Használt: 1,95 g/6,28 g/12,44BefőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 30 ADAGHOZUborka 5 kgFokhagyma 10 szegfűszegA páchoz:Finomított növényi olaj 250 mlasztali ecet 9% 1 evőkanál.Kristálycukor 1 evőkanál.3 evőkanál.Mustárpor 2 evőkanál.Őrölt fekete bors 1 evőkanál. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A téli ecetes uborka salátához készítsen sterilizált literes üvegeket, forralja a fedőt 5 percig. A fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk. Az uborkát 5 mm vastag karikákra vágjuk.

Ecetes uborkasaláta télre
Ecetes uborkasaláta télre ()

2. lépés

Tegye az uborkát egy tálba vagy tálba, adjon hozzá borsot és fokhagymát, keverje össze és hagyja állni 2 órán át.

Ecetes uborkasaláta télre
Ecetes uborkasaláta télre ()

3. lépés

A páchoz keverjük össze az ecetet, olajat, cukrot, sót és mustárt egy lábasban. A pácot felforraljuk, 1 percig főzzük. A forró pácot az uborkára öntjük, és jól összekeverjük. Ezután helyezze az uborkát sterilizált üvegekbe. Töltsük meg az üvegeket a lehető legszorosabban.

Ecetes uborkasaláta télre
Ecetes uborkasaláta télre ()

4. lépés

Fedjük le az üvegeket fedővel, és tegyük egy széles, forró vízzel megtöltött serpenyőbe. Sterilizálja a salátát enyhe párolás mellett 30 percig. Az üvegek szétrepedésének elkerülése érdekében helyezzen rácsot vagy tiszta törülközőt a serpenyő aljára.

Ecetes uborkasaláta télre
Ecetes uborkasaláta télre ()

5. lépés

Vegyünk ki egy-egy üveget, és azonnal tekerjük fel a fedelet. Az ecetes uborkasalátát tartalmazó üvegeket fejjel lefelé fordítsuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Ecetes uborkasaláta télre
Ecetes uborkasaláta télre ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Téli ecetes uborka salátához használhatja azokat a zöldségeket, amelyek nemcsak túlnőttek, hanem túlérettek is. Ebben az esetben az uborkát félbevágjuk, meghámozzuk és kivesszük a magokat. Ezután járjon el a receptben leírtak szerint.

AMEGYÉB

Amikor uborkát választunk savanyításra (valamint savanyításra), ügyeljünk a gerincére. A kicsi, világos tüskével rendelkező fajták általában nem tartanak sokáig. És az ilyen uborkával készült készítmények is gyorsan használhatatlanná válhatnak.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024