Cukkinis és uborkasaláta

A recepthez

A cukkinis és uborkasalátának, ellentétben a télire felcsavartak oroszlánrészével, gazdag, friss íze van. És mindez egy különleges főzési módszernek köszönhetően! Az étel hozzávalóit – cukkini, uborka, sárgarépa, hagyma és kaliforniai paprika – apróra vágják, ecettel, növényi olajjal és fűszerekkel kiegészítik, majd néhány órán át „pihentetik”, aktívan kiengedve a levet. De természetesen hőkezelés nélkül nem megy! Igaz, ebben az esetben a saláta üvegekben történő sterilizálásáról beszélünk. Ez körülbelül 15 percet vesz igénybe, majd az üvegeket feltekerjük és tárolásra küldjük. Egyszerű, mint minden zseniális.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 198,25 kcal/adag Adagok: 10 Főzés: 45 perc Hozzáadás. idő: 2 óra Használt: 2,55 g/10,23 g/23,52SalátaVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 10 ADAGHOZcukkini – 600 g friss uborka – 500 g hajdina hagyma – 300 g sárgarépa – 450 g édes paprika – 300 g fokhagyma – 4 gerezd kapor – 20 g petrezselyem – 20 g cukor – 100 g só – 120 g koreai sárgarépa fűszerkeverék. l.frissen őrölt fekete bors – 1/2 tk.növényi olaj – 100 ml asztali ecet – 85 ml Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsd elő a saláta hozzávalóit. Mossa meg és szárítsa meg a cukkinit. Vágja le a végét, és vágja először tányérokra, majd csíkokra. Tegyük át egy nagy, széles, mély tálba.

2. lépés

A salátához készült friss uborkát megmossuk, a végét levágjuk. Hosszában félbevágjuk, majd vékony szeletekre. Adjuk hozzá a tálba a cukkinivel. A hagymát megpucoljuk és félkarikára vágjuk.

3. lépés

A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és koreai sárgarépareszelővel feldaraboljuk. A salátához való édes paprikát megmossuk, leszárítjuk és félbevágjuk. Távolítsa el a magokat és a membránokat. A pépet csíkokra vágjuk.

4. lépés

A fokhagymát megpucoljuk és közepes reszelőn lereszeljük. A salátához a kaprot és a petrezselymet megmossuk, papírtörlővel jól megszárítjuk. Finomra vágjuk. Tedd egy tálba hagymával, sárgarépával és fokhagymával.

5. lépés

Adjunk hozzá cukrot, sót, koreai sárgarépa fűszereket, borsot, növényi olajat és ecetet. Keverjük össze alaposan. Hagyja 2 órán át szobahőmérsékleten. 20 percenként keverjük össze a saláta hozzávalóit.

6. lépés

Tegye az előkészített zöldségeket száraz, sterilizált üvegekbe egy speciális széles tölcséren keresztül, szorosan tömörítve. Öntse fel a maradék levet a tálból a tetejére.

7. lépés

Helyezzen egy tiszta törülközőt egy nagy serpenyő aljába. Helyezzen bele salátaüvegeket, és fedje le sterilizált fedővel. Öntsön vizet a serpenyőbe úgy, hogy az elérje a dobozok „vállát”.

8. lépés

Tegyük a tűzre és forraljuk fel. Sterilizáljuk körülbelül 15 percig. A salátás üvegeket feltekerjük, összehajtott törülközőre fordítjuk, és teljesen kihűtjük.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

Ebben a cukkini és uborka salátában 2-3 erős közepes méretű paradicsomot adhatunk hozzá (például szilvaparadicsom is megfelelő). Vékony szeletekre kell vágni, össze kell keverni a többi hozzávalóval, majd a recept szerint megfőzni.

AMEGYÉB

A cukkinis és uborkasalátát nem kell hűtőszekrényben tárolni. Könnyedén hagyhatja az üvegeket ezzel a készítménnyel száraz és sötét helyen szobahőmérsékleten.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Népszámlálás 2024