Valójában mennyi ideig áll el a hús a fagyasztóban?

Valójában mennyi ideig áll el a hús a fagyasztóban?

Tudod, hogy a fagyasztóban lévő hús nem romlik meg gyorsan, de idővel határozottan elveszíti ízét? Megmondjuk, mennyi ideig tárolhatók a különböző típusú termékek fagypont alatti hőmérsékleten.

A hús vásárlása későbbi felhasználásra és a fagyasztóban való tárolása sok ember szokása. Ez kényelmes: mindig van kéznél egy megfelelő darab leveshez vagy meleg ételhez. Emellett hetekre előre megtervezheti menüjét.

A hús természetesen nagyon sokáig eláll a fagyasztóban. Az USA-ban a helyi mezőgazdasági minisztérium még azt is hiszi, hogy egyáltalán nem tud romlani. Az orosz gyártók általában egyértelmű ajánlásokat jeleznek a csomagoláson: általában több hónapról beszélünk. De az is fontos, hogy a hús még fagypont alatt is minőségét és ízét veszítse. Itt találhatók az egyes terméktípusokhoz tartozó tárolási ajánlások.

Baromfi

Az egész csirkék vagy pulykák akár egy évig is eltarthatók a fagyasztóban. Ha a hasított test bizonyos részeiről beszélünk, például alsócombról, szárnyról vagy combról, akkor jobb, ha 9 hónapon belül elfogyasztjuk.

Marha, bárány, sertés

A vörös hús hosszú ideig – akár egy évig is – tárolható. Ez vonatkozik a feldolgozatlan húsdarabokra: pác nélküli steakekre, bordákra, bélszínre és más hasonló termékekre. A főzés megkezdéséhez csak olvassa ki, de jobb, ha finoman csinálja: például tegye át a fagyasztóból a hűtőszekrénybe.

Félkész termékek

A kolbászokat, szeleteket és hasonlókat – olyan termékeket, amelyek húst tartalmaznak, de nem csak azt – jobb, ha nem tárolják sokáig a fagyasztóban. Ideális esetben néhány hónapon belül elkészítheti és felhasználhatja őket.

Vadhús

Nem a leggyakoribb termék a konyhánkban. De soha nem tudhatod – talán szereted a játékot, és tudsz megbízható helyeket, ahol megvásárolhatod. Egy gyönyörű szarvasdarab 9 hónaptól egy évig is eltartható a fagyasztóban.

Darált hús

Ez olyan, mint a félkész termékeknél – jobb, ha nem feledkezik meg a darált húsról. Készen (bolti) és házilag is ajánlott fagyasztóban tárolni legfeljebb 4 hónapig. A jövőben a termék minősége nem fog tetszeni. Bármilyen hús darált húsáról beszélünk.

Hal

A hal nem hús, de egyben kedvelt és keresett termék is, amelyet gyakran a fagyasztóban tárolnak. A zsíros fajták, például a lazac, 2-3 hónapig tárolhatók. A tőkehal, lepényhal és laposhal egy kicsit tovább tölthet a fagyasztóban: 6-8 hónap. Alacsony zsírtartalmú hal, például pollock – 4-től 8-ig.

Főtt hús

Ha szeret későbbi felhasználásra főzni, és például egyszerre több leveshez főzni húslevest, és a fagyasztóban tárolni, akkor érdemes megjegyezni, hogy az eltarthatósága nincs korlátozva. A párolt vagy főtt hús 2-3 hónapig, a baromfihús 2-6 hónapig eláll. Ha kész szeleteket lefagyasztasz, 1, maximum 3 hónapon belül fogyaszd el.

Ha hibát vagy pontatlanságot észlel, kérjük, jelezze felénk. #hús #élelmiszertárolás #újKAPCSOLÓDÓ ANYAGOKMEGJEGYZÉSEKMegjegyzés hozzáadása Még több recept és finom ötlet a közösségi oldalainkon

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024