Site icon Népszámlálás 2024

Uborka ketchupban télre

A recepthez

Javasoljuk, hogy próbálja meg télre ecetes uborkát ketchupban elkészíteni: az előétel nagyon eredetinek bizonyul, és sokan szeretik. A receptet három literes üvegekhez tervezték, ami elég a kísérlethez. Számunkra azonban úgy tűnik, hogy az első próbálkozás után biztosan többször fog ilyen módon savanyítani az uborkát. Ráadásul ebben a kérdésben nincsenek különösebb nehézségek. Az uborkát aromás ribizli- és tormalevelekkel, fokhagymával és kaporral együtt üvegekbe tesszük, felöntjük forrásban lévő vízzel, amit 15 perc múlva lecsepegtetünk, majd az alapján főzzük ki a pácot. Ezek után már csak a gyümölcsökre kell önteni és feltekerni. Egyszerű és elég gyors!

Bonyolultság: átlagos Kalória: 19,30 kcal/adag Adagok: 3 Főzés: 1 óra Használt: 0,73 g/0,11 g/3,97BefőzésÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZkis friss uborka – 1,5 kg ribizlilevél – 3 db tormalevél – 1 db kapor „esernyő” – 4 db petrezselyem – 3 szál fokhagyma – 6 gerezd ivóvíz – 1,5 l ketchup – 6 ek. l.só – 1,5 evőkanál. l.cukor – 3 evőkanál. l asztali ecet (9%) – 3 evőkanál. l. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsen üvegeket és fedőket az uborkához ketchupban. Alaposan mossa le őket szódabikarbónával és öblítse le. Bármilyen kényelmes módon sterilizálja. Hagyja teljesen megszáradni.

2. lépés

Az uborkát, a ribizli- és tormaleveleket, a kaporesernyőt és a petrezselymet megmossuk, papírtörlőre terítve jól megszárítjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és félbevágjuk.

3. lépés

Öntsön ivóvizet egy serpenyőbe, és forralja fel. Sterilizált üvegekbe tegyünk egy „esernyőt” kaprot, egy ribizlilevelet és egy harmadik tormalevelet és 4 fél gerezd fokhagymát.

4. lépés

Ezután helyezze az uborkát az üvegekbe a lehető legszorosabban. A tetejére a maradék fokhagyma „esernyők”. Töltse fel forrásban lévő vízzel a tetejéig. Fedjük le sterilizált fedővel, és hagyjuk 15 percig.

5. lépés

Az uborkás üvegekből öntse le a vizet egy tiszta serpenyőbe (használhat speciális, lyukas fedőt, adjon hozzá ketchupot, sót, cukrot és keverje össze).

6. lépés

Helyezze az edényt a kapott keverékbe a tűzre, és forralja fel. Főzzük egy percig. Öntsük hozzá az asztali ecetet, keverjük össze egy evőkanállal, és azonnal vegyük le a tűzről.

7. lépés

A kapott pácot ketchuppal öntsük az uborkás üvegekbe a tetejéig. Sterilizált fedővel feltekerjük. Duplán hajtogatott törülközőre borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A ketchupban lévő uborkát üvegekben sterilizálhatjuk a megbízhatóbb tárolás érdekében. Öntsön vizet egy nagy serpenyőbe, és tegyen egy régi törülközőt az aljára. Melegítsük melegre, és fedjük le a ketchupos üvegeket. Forraljuk fel és sterilizáljuk 15 percig. Szállítsd és tekerd fel.

AMEGYÉB

Azt, hogy melyik ketchupot választja a receptünk szerinti ecetes uborka készítéséhez, Ön dönti el. Ha szereti a pikánsabb ízeket, vegyen csípős szószt a finomakhoz, vegyen klasszikus paradicsomszószt.

Exit mobile version