Uborka íze zellerrel

A recepthez

A zeller élénk és aktív ízű, ideális szószok készítésére. A szószokban lévő uborka „szivacsként” és olyan alapként működik, amely magába szívja a többi hozzávaló minden ízét és aromáját. Ennek az uborkás és zelleríznek a receptjében nyugodtan hozzáadhat bármilyen más kedvenc hozzávalót, például fokhagymát vagy fűszeres aromás fűszernövényeket (kapor, bazsalikom, sőt koriander is).

Bonyolultság: átlagos Kalória: 112,25 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 1 óra Használt: 2,85 g/0,41 g/25,00ÜresHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ500 g uborka 3 db édes paprika 2 közepes hagyma 1 hüvely chili paprika 4-5 szár zeller levélnyél fűszernövényekkel 1 ek. l. mustármag 50 ml almaecet 6% 50 g cukor 1 ek. l. só100 ml víz Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsük elő a zöldségeket. Mossa meg az uborkát, a csípős és édes paprikát, a zellert, és szárítsa meg papírtörlővel. Hámozzuk meg a hagymát. Vágjon mindent apró csíkokra vagy apró kockákra. Adjunk hozzá sót, keverjük össze és hagyjuk állni 20 percig.

2. lépés

Egy vastag aljú lábasba öntjük a vizet, az ecetet, adjuk hozzá a mustármagot és a cukrot. Forraljuk fel, és a cukor teljesen feloldódik. Főzzük a pácot alacsony lángon szó szerint 1 percig.

3. lépés

Adjuk hozzá a zöldségkeveréket a serpenyőben lévő páchoz, és alkalmanként keverve főzzük legfeljebb 10 percig. Az elkészült mártást steril üvegekbe tesszük, fedővel lezárjuk, törülközőbe tekerjük, és legalább 12 órán keresztül szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Az almaecet ebben a receptben könnyen helyettesíthető bármilyen mással, amennyiben természetes. Ideális a fehér- és vörösbor vagy a szőlőecet, az almaecet, valamint bármilyen más gyümölcs vagy bogyó.

AMEGYÉB

Ha zellerrel készíti ezt az uborka ízt, főzés előtt feltétlenül kóstolja meg a zellert. Ha a levélnyél kemény szálú, akkor feltétlenül le kell vágni.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024