Telnoe ecetes uborkával

A recepthez

A halhús különféle készítményekben egykor minden osztályú orosz ember számára ismerős étel volt. A csontoktól megtisztított halhúst főzték, sütötték vagy sütötték. Borjúval töltött lepényt, borjúval töltött trombitapalacsintát és szoljankát is készítettek. Vladimir Dal így ír le egy orosz ebédet: „…forrón (káposztaleves zabkásával), hidegen (zselé, áztatva), egészben (hal), pite…” Lássuk, hogyan készíthetsz belőle nagyon finom ételt friss folyami halfilé.

Bonyolultság: átlagos Adagok: 4 Főzés: 1 óra 30 percFalatozásVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ1 kg sovány halfilé (sügér, süllő, tőkehal) 1 tojás 1 közepes vöröshagyma 2 ek. l. sovány vagy olvasztott vaj 200 ml uborka savanyúság 1 közepes petrezselyemgyökér 2 kis csokor fűszernövény ízlés szerint só, őrölt fekete bors 2 erős közepes ecetes uborka, egy kis csokor kapor és torma a tálaláshoz Súly- és mérték táblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A halfilét késsel finomra vágjuk, és enyhén felvert tojással összekeverjük.

2. lépés

A hagymát apróra vágjuk, az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, közepes lángon 10 percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről és kissé lehűtjük. A hagymát összekeverjük a darált hallal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. lépés

A darált húst szorosan egy vászonszalvétába helyezzük, „kolbászra” hajtjuk, mindkét nyitott végét átkötjük konyhai cérnával.

4. lépés

A darált húst szalvétában egy serpenyőbe vagy hosszúkás foltba tesszük, felöntjük a sóoldattal, és hideg vizet öntünk hozzá úgy, hogy csak a „kolbász” felső szélét fedje el. Tegye a petrezselyemgyökeret és a finomra vágott fűszernövényeket a serpenyőbe, és fedje le. Tedd az üstöt lassú tűzre, forrald fel és főzd 45-50 percig.

5. lépés

Tálaláskor az uborkát vékony szeletekre vágjuk, a kaprot pedig felaprítjuk. A kész zöldséget kivesszük a serpenyőből, lecsavarjuk a szalvétát, a zöldséget egy edényre helyezzük, beborítjuk savanyúsággal és megszórjuk kaporral. A tormát külön tálaljuk.

AMEGYÉB

A sós lével felforralt húslevesből vajban sült liszttel sűrítve, ízlés szerint tejföllel, tormával, fűszernövényekkel sűrítve testlevest készíthetünk.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024