Site icon Népszámlálás 2024

Szárított paradicsom a sütőben télre

Гастрономъ

A recepthez

Lehet-e szárított paradicsomot sütni a sütőben télre? Nem csak lehetséges, de szükséges is! Az aszalt paradicsomot jó hozzáadni salátákhoz, szószokhoz, pörköltekhez, pörköltekhez és pizzákhoz, ezért feltétlenül vegye figyelembe ezt a receptet, és szükség esetén tesztelje a gyakorlatban. Olaszországban a paradicsomot általában közvetlenül a friss levegőn szárítják, árnyékba terítve. Ha a déli régióban él, akkor ezt a módszert figyelembe veheti. Ha a középső zónában él, szárítsa meg a paradicsomot a sütőben alacsony hőmérsékleten. Egyébként az eredmény jobb lesz a konvekciós mód használatakor. Csak ebben az esetben jobb, ha nyitva hagyja az ajtót, hogy a nedvesség könnyen távozhasson a sütőből.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 72,74 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 4 óra Hozzáadás. idő: 15 perc Használt: 0,35 g/7,13 g/1,96ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZparadicsom – 500 g fokhagyma – 3 gerezd olívaolaj – 150 ml cukor – 1/2 evőkanál. l.só – 1 evőkanál. l szárított bazsalikom és rozmaring – ízlés szerint frissen őrölt pirospaprika – ízlés szerint Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsük elő a paradicsomot. Mossa meg, szárítsa meg papírtörlővel, majd vágja 4 részre (ha nagy) vagy 2 részre (kicsire, mint a koktélparadicsom). Távolítsa el a magokat.

2. lépés

A paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Osszuk el a paradicsomon. Megszórjuk sóval, cukorral, bazsalikommal és rozmaringgal.

3. lépés

A sütőt előmelegítjük 100°C-ra. A paradicsomot meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Helyezze a tepsit a paradicsommal a sütőbe. Nyitott ajtóval hagyjuk állni 1,5-2 órán keresztül.

4. lépés

Forgassuk el a tepsit 180 fokkal. Főzzük még körülbelül negyven percig. A paradicsomnak ki kell száradnia, de rugalmasnak kell maradnia, és csak kissé sötétedik (nem feketévé).

5. lépés

A kis tégelyt alaposan mossa ki, töltse fel forró vízzel, és sterilizálja öt percig a mikrohullámú sütőben. Hagyja megszáradni. Tegyük át a paradicsomot egy üvegbe, és öntsük rá a maradék olívaolajat. Steril fedővel feltekerjük.

HASZNOS TANÁCSOK

Honnan lehet tudni, hogy az aszalt paradicsom készen áll? Egy evőkanállal nyomd le a gyümölcsöt. Ha rugalmasak maradnak, de nem engednek levet, vegye ki a paradicsomot a sütőből.

AMEGYÉB

Ahhoz, hogy az aszalt paradicsom igazán ízletes legyen, válassza ki a megfelelő fajtákat. A szilva alakúak ideálisak, mert sűrű pépük van, ami megakadályozza, hogy a paradicsom kiszáradjon a sütőben.

Exit mobile version