Sózott vargánya télre

A recepthez

A téli sózott vargánya kiváló előkészítés minden asztalra. Kínálunk egy egyszerű főzési receptet, amely nem sok időt vesz igénybe, és még egy kezdő háziasszony is megbirkózik vele. Hogyan savanyítsuk be a vargányát télire, hogy ízletesek legyenek és minél több hasznos mikroelemet megőrizzenek? Használja a hideg módszert. Az ilyen savanyításhoz nem kell pácot használni, a gombát sem kell főzni – elég jól feldolgozni főzés előtt. Ezért sokkal könnyebb kezelni. A fényesebb íz és illat érdekében feltétlenül használjon fűszereket – fokhagymát, tormát, ribizli- és cseresznyeleveleket, kaprot. Kívánság szerint hozzáadhat szegfűborsot és babérlevelet.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 53,82 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 1 óra Hozzáadás. idő: 140 óra Használt: 3,97 g/0,88 g/6,84BefőzésPácolásÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusSzületésnapKarneválúj évhúsvétikarácsonyiHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ2 fej fokhagyma 1,5 kg erdei gomba 2 levél torma 2 nagy ág virágzatú kapor 1 kis csokor kakukkfű 3-4 cseresznyelevél 4 ek. l. egy kupac durva jódozatlan tengeri sóval 3-4 ribizlilevél Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A sózott vargánya télire való elkészítéséhez hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk fel mindegyik gerezdjét hosszában keresztben, vastagságának harmadára. Válogassa szét a gombát, vágja le a száron a szennyezett területeket, és alaposan törölje le a kalapokat egy szalvétával.

2. lépés

A kis gombát hagyjuk úgy, ahogy vannak, a nagyobbakat vágjuk több részre: a lábakat keresztben 1,5–2 cm vastag karikákra, a kalapokat hosszában negyedekre vagy 6–8 részre.

3. lépés

Forgács nélkül forrázzon le és szárítson meg egy hordót, vödröt vagy mély zománcozott serpenyőt. Az aljára tegyünk tormaleveleket, egy réteg gombát, fokhagymát és néhány gyógynövényt és levelet, majd ismét gombát. Minden réteget megszórunk sóval.

4. lépés

Helyezzen kaporesernyőket a tetejére, kissé összetörve őket a kezében, és a tetejére – egy szabadon eltávolítható fa kört vagy tányért.

5. lépés

Fedjük le a tányért vászonszalvétával, és helyezzünk rá egy súlyt. Használhat egy nagy követ egy kefével és szappannal, majd alaposan forrázza le minden oldalról és szárítsa meg.

6. lépés

Naponta egyszer vegye le a súlyt, a szalvétát és a karikát, majd öblítse le hideg forralt vízzel. Amikor az edény a tetejéig megtelt, tegyük hűvös helyre. A sózott vargánya 7 nap alatt készen áll a télre.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A hideg savanyítási módszert akkor választják, ha a gombát a közeljövőben tervezik fogyasztani. Az így elkészített gombát kizárólag hűtőszekrényben vagy pincében kell tárolni, lehetőleg üvegekben és legfeljebb másfél hónapig.

AMEGYÉB

A gombák, és nem csak a fehérek, forró módszerrel sózhatók. Sózás előtt a gombát előfőzzük, és pácot vagy sólevet is készítünk hozzá. Ez a folyamat több időt és erőfeszítést igényel, de a snack gyorsabban elkészül. És az ilyen sózott gombák tovább tartanak.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024