Site icon Népszámlálás 2024

Saláta kolbásszal, uborkával és tojással

A recepthez

Ez a kolbászos, uborkás és tojásos saláta természetesen nem nevezhető ünnepinek, bár íze nagyon homályosan emlékeztet mindenki kedvenc Olivier salátájára. Általában, mielőtt egy nagyon leegyszerűsített változata! A hozzávalókkal egyébként kedvedre „játszhatsz”, ha például kukoricát, borsót, hagymát vagy reszelt sajtot teszel a salátához. Elvittük az „alap” készletet (füstölt kolbász, tojás, friss uborka, fűszernövények, majonéz), és minden rendben lett. Figyelem: az ételeket nemcsak csíkokra vághatja, amint azt a recept javasolja, hanem kockákra is. Az első lehetőséget ínycsiklandóbbnak találtuk.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 397,03 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 15 perc Hozzáadás. idő: 15 perc Használt: 16,93 g/34,24 g/4,59SalátaVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZtojás – 3 db főtt füstölt kolbász – 250 g friss uborka – 300 g petrezselyem – 2 szál kapor – 2 szál zöldhagyma – 1 szál fokhagyma – 2 gerezd majonéz – 70 g só frissen őrölt fekete bors Súly- és mértéktáblázat. FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsd elő a saláta hozzávalóit. Először is keményre főzzük a tojásokat. Mossa meg őket, és tegye egy serpenyőbe. Feltöltjük vízzel és felforraljuk. 10 percig főzzük. Hűtsük le folyó víz alatt és tisztítsuk meg.

2. lépés

A füstölt-főtt kolbászt először vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Tegyük át egy akkora tálba, hogy a saláta összes hozzávalója elférjen benne.

3. lépés

Mossa meg az uborkát és szárítsa meg papírtörlővel. Vágja le a végét. Ha az uborka héja érdes, hámozzuk le. A gyümölcsöt csíkokra vágjuk. Add hozzá a tálhoz kolbásszal.

4. lépés

Mossa meg a petrezselymet, a kaprot és a zöldhagymát, majd szárítsa meg. Finomra vágjuk. Tedd egy tálba kolbásszal és uborkával. A tojásokat durva reszelőn lereszeljük. A tálban lévő saláta többi hozzávalójához is hozzáadjuk.

5. lépés

Hámozzuk meg a fokhagymát, és nyomjuk át egy présen. Összekeverjük majonézzel. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze. A kapott mártást a hozzávalókkal együtt a tálba öntjük. Keverjük össze. Salátástálba tesszük és tálaljuk.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ha nem szereti a fokhagyma égető ízét és tolakodó aromáját, csak ne adjuk a salátához kolbásszal, uborkával és tojással: elegendő lesz a nagy mennyiségű fűszeres fűszernövény, hogy ne legyen túl nyájas az étel.

AMEGYÉB

Túl nagy uborkát vettél a salátádhoz? Lehet, hogy nemcsak a bőrt kell eltávolítania, hanem a magokat is! A gyümölcsöt hosszában félbevágjuk, a közepét egy teáskanállal eltávolítjuk.

Exit mobile version