Saláta káposztával, sonkával, kukoricával és uborkával

A recepthez

Egy világos és nagyon egyszerű saláta káposztával, sonkával, kukoricával és uborkával biztosan tetszeni fog mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek. Csak össze kell keverni az apróra vágott káposztát, uborkát és sonkát konzerv kukoricával, hozzáadni a zöldhagymát és a könnyű majonézes mártást, ízlés szerint sózni, borsozni. Ha egyáltalán nem akar zavarni, vegyen már felaprított káposztát zacskóban – még gyorsabban kijön. A salátát jobb azonnal tálalni az elkészítést követően, hogy a káposzta és az uborka ropogós maradjon.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 320,05 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 15 perc Használt: 13,41 g/21,24 g/17,96SalátaHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZSonka 250 gFehér káposzta 450 gUborka 4 db.Csemegekukorica konzerv 300 gZöld hagyma 3 db.Light majonéz 80 gCitromlé 1 evőkanál.megkóstolniŐrölt fekete bors megkóstolni Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A káposztát apróra vágjuk. Az uborkát és a sonkát apró kockákra vágjuk. A zöldhagymát apróra vágjuk. Csepegtessük le a kukoricakonzervet. Keverje össze az összes hozzávalót egy nagy salátástálban.

Káposzta saláta sonkával
Káposzta saláta sonkával

2. lépés

A majonézt felverjük a citromlével, sóval, borssal. Fűszerezze a salátát majonézes szósszal, óvatosan keverje össze és azonnal tálalja.

Káposzta saláta sonkával
Káposzta saláta sonkával

HASZNOS TANÁCSOK

Kívánt esetben a majonéz helyettesíthető tejföllel vagy joghurttal. Adjunk hozzá egy kis mustárt – az íze érdekesebb lesz.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A receptben szereplő fehér káposzta könnyen helyettesíthető vörös vagy kínai kel. Az elsőnél a saláta világosabb lesz, a másodiknál ​​finomabb lesz.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024