Site icon Népszámlálás 2024

Saláta csirkemájjal, savanyúsággal és sárgarépával

A recepthez

Egy kiadós és eredeti saláta csirkemájjal, savanyúsággal és sárgarépával minden ünnepi asztalt díszít, és akár egy komplett ebéd is lehet. Ebben az ételben minden hozzávaló remekül passzol egymáshoz, a fokhagymás majonézes öntet kellemes krémes jegyet ad, a csirkemáj pedig kiválóan helyettesíti az ismerős csirkét. Készítsd el ezt a salátát, és biztosan felkerül majd a különleges ételek listájára. Saját tapasztalata alapján láthatja, hogy ez a csodálatos előétel azoknak is tetszeni fog, akik nem szeretik a belsőségeket.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 403,93 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 45 perc Használt: 22,32 g/22,52 g/27,88SalátaVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZCsirkemáj 200 gr. Hagyma 1 db. FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Egy serpenyőben vagy kis lábasban forraljunk fel vizet, és tegyük bele az előre elkészített csirkemájat. Forraljuk fel újra a vizet, csökkentsük a hőt alacsonyra, és főzzük a belsőséget 10-12 percig, amíg megpuhul.

2. lépés

Engedje le a folyadékot az edényből, és tegye át a főtt csirkemájat egy tálba vagy edénybe, és hagyja lehűlni szobahőmérsékleten. Ne tegye a forró májat a hűtőszekrénybe – ettől kemény lesz.

3. lépés

Egy serpenyőben forraljunk fel vizet, sózzuk meg és főzzük meg a keményre főtt csirke tojást. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe. A kész tojásokat megtöltjük hideg vízzel, és hagyjuk benne teljesen megdermedni.

4. lépés

A hagymát nagyon vékony félkarikára vagy tollakra vágjuk, a sárgarépát durva reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőben közepes lángon hevíts fel kevés növényi olajat, és süsd szép aranyszínűre a zöldségeket. Tegye át a zöldségeket egy külön tálba.

5. lépés

A kihűlt csirke tojásokat meghámozzuk a héjukról, a fehérjét a sárgájától különválasztjuk. A fehérjéket külön edénybe tesszük és félretesszük a saláta díszítéséhez, a sárgáját pedig finom reszelőn lereszeljük egy kis tálba.

6. lépés

A tojássárgájával ízlés szerint majonézt, sót és őrölt fekete borsot adunk a tálba, majd a fokhagymagerezdet is préseljük ki. Az öntet minden összetevőjét alaposan összekeverjük, és ha szükséges, sózzuk.

7. lépés

A kihűlt csirkemájat vékony csíkokra vágjuk, és egy tálban összekeverjük a sült sárgarépával és a hagymával. Győződjön meg róla, hogy a saláta minden összetevője hideg, beleértve a zöldségeket is.

8. lépés

A pácolt uborkát csíkokra vagy kockákra vágjuk, és a zöldségekkel együtt a csirkemájhoz adjuk. Öntsük a majonézes-fokhagymás öntetet a termékekre, és jól keverjük össze.

9. lépés

A kész salátát tegyük hűtőbe, és hagyjuk állni legalább 30 percig, hogy az összes hozzávaló ízei jól összeérjenek egymással.

10. lépés

A befőtt salátát vegyük ki a hűtőből, és tányérra tesszük, szép halmot formázva, a tetejét egyenletesen megszórjuk finomra reszelt tojásfehérjével.

11. lépés

Vágja a bagettet 12 darabra, adagonként 2 darabra. Egy serpenyőt erős lángon felhevítünk, és gyorsan ropogósra pirítjuk a bagettszeleteket. A bagettszeleteket kenyérpirítóban is száríthatja.

12. lépés

Tálaljuk a csirkemájból, savanyúságból és sárgarépából készült salátát bagettszeletekkel. Ez az étel jól passzol a pirított kenyérhez. Ha szeretnéd, tetszés szerint díszítheti a salátát – zöldhagymával, olíva szeletekkel vagy koktélparadicsom félekkel.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Csirkemáj vásárlásakor ügyeljen annak színére és illatára. A friss csirkemájnak barna színűnek, bordó árnyalatúnak, az illatának kellemesnek és enyhén édesnek kell lennie. Bármilyen szín- vagy szagváltozás azt jelzi, hogy a termék nem friss.

AMEGYÉB

A csirkemáj készenlétének ellenőrzése nagyon egyszerű: a teljesen főtt termék vágáskor egyenletes és egyenletes világosbarna színű lesz, és a belőle származó lé teljesen tiszta lesz.

Exit mobile version