Site icon Népszámlálás 2024

Pekingi káposzta sajttal és paradicsommal

Мой магнит

A recepthez

A salátákat leggyakrabban kínai kelből készítik, vagy néha fehér káposztával helyettesítik a levesekben. De a kínai káposzta többet érdemel! Nagyon finom meleg ételeket készít. Például a kínai káposzta sajttal és paradicsommal egy eredeti főétel, amelyet egy nagy cégnek fél óra alatt el lehet készíteni. Ez különösen kellemes: végül is a pekingi káposzta többször gyorsabban elkészül, mint a közönséges káposzta. Ebben a tekintetben vegye figyelembe az árnyalatot: ne süsse túl a kényes terméket a tűzhelyen. Enyhén ropogós maradjon, sokkal jobb az íze. A sajt (kolbászt vagy füstölt sulugunit vehet) itt egyidejűleg teljes értékű összetevőként és fűszerként is működik.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 258,59 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 30 perc Használt: 10,36 g/14,46 g/15,47FőételVegetáriánus: LactoVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZKínai kel – 1 nagy fej (800 g) aprított paradicsom a saját levében – 800 g füstölt sajt – 100 g fokhagyma – 6 gerezd kakukkfű – 6-8 szál bazsalikom – 1 kis csokor olvasztott vaj – 30 g szárított olasz vagy provence-i fűszernövények – 1 tk frissen őrölt fekete só bors Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A fokhagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Tegyünk olajat egy mély serpenyőbe, adjuk hozzá a fokhagymát, a sót, tegyük közepes lángra, és kevergetve pirítsuk 1 percig.

2. lépés

Adjuk hozzá a száraz fűszernövényeket, keverjük össze, adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot a lével együtt. Felforraljuk, csökkentjük a hőt, hozzáadjuk a kakukkfű leveleket, sózzuk, borsozzuk. Időnként megkeverve főzzük 10 percig.

3. lépés

Vékonyra szeleteljük a kínai kelt, távolítsuk el a kemény szárát. A káposztát összekeverjük a szósszal, és lassú tűzön, óvatosan kevergetve 10 percig melegítjük.

4. lépés

A bazsalikomot nagyon apróra vágjuk. A sajtot feldaraboljuk vagy lereszeljük. A káposztához keverjük a sajtot és a bazsalikomot, és még több borssal azonnal tálaljuk.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A kínai káposzta sajttal és paradicsommal kiváló köret lehet főtt burgonyához, húshoz vagy szárnyashoz. Ezenkívül friss zöldségekkel – uborkával, retekkel, zöldhagymával – tálalhatja.

AMEGYÉB

Ez az étel hagyományos káposztából is elkészíthető. Mielőtt a káposztát a szószhoz adná, blansírozza kis mennyiségű forrásban lévő vízben körülbelül 8 percig, majd szűrőedényben szűrje le és szárítsa meg.

Exit mobile version