Site icon Népszámlálás 2024

Paradicsomlé otthon télre

A recepthez

A paradicsomlé otthoni elkészítése télen egyáltalán nem nehéz. A lényeg az, hogy a legérettebb és leglédúsabb piros paradicsomot használjuk, de fajtájuk nem olyan fontos. A paradicsomlé otthoni elkészítéséhez nincs szükség facsaróra: elég egy turmixgép vagy húsdaráló. Szüksége lesz egy szitára is, hogy megszabaduljon a magoktól és a kemény héj maradványaitól, amelyek nem állnak a helyén a paradicsomlében. Ha a befőzés nehéznek tűnik számodra, ne aggódj – lépésről lépésre elkészített receptünkkel meg is tudod csinálni!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 85,64 kcal/adag Adagok: 3 Főzés: 45 perc Használt: 3,93 g/0,71 g/16,77KeverőgépHúsdarálóBefőzésÜresItalVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ5 kg nagyon érett piros paradicsom bármilyen fajta sóból, kb. 35-40 g cukor, kb. 50-55 g Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A paradicsomlé elkészítéséhez készítse elő a paradicsomot: válassza ki a legérettebbet, alaposan mossa meg, szárítsa meg, távolítsa el a szárát és vágja negyedekre.

2. lépés

Az apróra vágott paradicsomot húsdarálóval daráljuk, vagy turmixgéppel addig ütjük, amíg homogén pürét nem kapunk. Ügyeljen arra, hogy a paradicsomkeverékben ne maradjanak darabok.

3. lépés

Tegye a pürét egy serpenyőbe, forralja fel nagy lángon, azonnal mérsékelje a lángot közepesre, és időnként megkeverve párolja 12-15 percig. A habot nem kell eltávolítani.

4. lépés

Hagyja kissé kihűlni a levét, majd egy merőkanállal dörzsölje át szitán. Mérjük meg a kapott lé mennyiségét, és adjunk hozzá sót és cukrot 10 g só és 15 g cukor arányában minden liter léhez. Jól keverjük össze.

5. lépés

Ha paradicsomlevet szeretne készíteni télire, készítsen sterilizált edényeket és fedőket. Szitán átszűrve a levét ismét felforraljuk, és 5 percig főzzük.

6. lépés

Azonnal, közvetlenül a forrásnál, óvatosan öntsük a paradicsomlevet az előkészített üvegekbe, zárjuk le és hűtsük le. A paradicsomlé hűvös helyen jól tárolható.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ezzel a recepttel a klasszikus paradicsomlé ízében „zöldségesebb” vagy fűszeresebbé tehető. Zöldség esetén a 3. lépésben adjon hozzá frissen facsart sárgarépát, zellert, kaliforniai paprikát vagy válogatott gyümölcslevet. Fűszerezésnek adjunk hozzá egy kevés fokhagymát vagy gyömbért, valamint ízlés szerint egy kevés csípős pirospaprikát.

AMEGYÉB

A paradicsomléhez szükséges cukor és só mennyisége nagyban függ magának a paradicsom fajtájától, érettségétől és ízétől. A recept megadja a minimális mennyiséget, tetszés szerint változtathatod.

Exit mobile version