Paradicsom télre ecet és fűszerek nélkül

Гастрономъ

A recepthez

A téli paradicsomot ecet és fűszerek nélkül ugyanúgy használhatjuk, mint a frisset: fogyaszthatjuk tisztán tejföllel, salátákhoz vagy levesekhez adjuk. A recept szerint ebbe a paradicsomkonzervbe elvileg nem tesznek gyógynövényeket, fűszereket, fűszernövényeket (csak fokhagymát), hogy az ízük minél természetesebb legyen. Igen, és ecetet nem adnak hozzá, de a paradicsomot tökéletesen tárolják az üvegekben. Nagyon finomnak bizonyul! A paradicsom pácolásának folyamata egyszerű és meglehetősen gyors, ami nem tehet mást, mint a háziasszonynak a betakarítás és a gazdag nyári betakarítás időszakában.

Bonyolultság: átlagos Adagok: 1 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 24 óraVacsoraVacsoraÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusBuli, büféHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZparadicsom – 2 kg (vörös és sárga) fokhagyma – 3-4 gerezd só – 3 evőkanál. l.cukor – 4 evőkanál. l. Ivóvíz – 1,5 l Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsen elő egy háromliteres üveget és egy fedőt a paradicsom számára. Mossa le szódabikarbónával vagy zsíroldóval, majd bármilyen kényelmes módon sterilizálja. Hagyja megszáradni.

2. lépés

Készítsük elő a paradicsomot. Mossa meg őket folyó vízzel, majd minden gyümölcsöt fogpiszkálóval szurkáljon meg több helyen, hogy a héja ne repedjen ki főzés közben.

3. lépés

Öntsön vizet egy nagy, széles serpenyőbe. Enyhén megsózzuk, és nagy lángon felforraljuk. Helyezze a paradicsomot a vízbe, és két percig blansírozza.

4. lépés

Egy lyukas kanál segítségével tegyük át a paradicsomot egy szűrőedénybe, majd nagyon óvatosan, hogy ne sértsék meg a gyümölcsöt, tegyük papírtörlőre, és hagyjuk megszáradni. Hámozzuk meg és mossuk meg a fokhagymagerezdeket. Vágja durvára.

5. lépés

Forraljuk fel az ivóvizet egy nagy serpenyőben. Tegye a paradicsomot és a fokhagymát az előkészített háromliteres üvegbe. Öntsön forrásban lévő vizet, és hagyja állni 5 percig.

6. lépés

Az üveget visszaöntjük a serpenyőbe. Adjunk hozzá sót, cukrot és keverjük össze. Forraljuk fel. A kapott sóoldatot öntsük az üvegben lévő paradicsomra, és fedjük le. Fordítsa át egy törülközőre, csavarja be egy meleg takaróba, és hagyja teljesen kihűlni.

HASZNOS TANÁCSOK

Egy háromliteres paradicsomos üveget gőz fölött lehet sterilizálni. Ehhez egy serpenyőben forraljunk fel vizet, csökkentsük alatta a hőt, és helyezzünk rá egy speciális fedelet, amelynek közepén lyuk van, vagy egy fémszitát a tetejére. Helyezze az edényt nyakával lefelé. Sterilizáljuk forró gőz felett 15 percig.

AMEGYÉB

Ehhez a recepthez jobb, ha különböző színű paradicsomot használ, például piros és sárga. Képzelje csak el, milyen szép lesz egy ilyen snack az asztalon!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024