Site icon Népszámlálás 2024

Paradicsom „a hóban” fokhagymával télre

Гастрономъ

A recepthez

Készítse elő a paradicsomot „hóban” fokhagymával télre, hogy később értékelje ennek a snacknek az eredeti megjelenését és ízét. Ezt a receptet háromliteres tégelyhez tervezték, de az egyes összetevők mennyiségének arányos csökkentésével egyszerűen használhatod a literes üvegeket is. Az általunk összeállított részletes utasításokból megtanulhatja, hogyan kell főzni a paradicsomot „hóban” fokhagymával. A folyamat nagyon kevés időt vesz igénybe, és nem igényel különösebb kulináris készségeket, így még egy kevésbé tapasztalt háziasszony is hozzáfoghat az üzlethez.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 52,05 kcal/adag Adagok: 1 Főzés: 40 perc Hozzáadás. idő: 24 óra Használt: 1,75 g/0,31 g/10,98BefőzésÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZközepes méretű paradicsom – 1,5 kg ivóvíz – 2 l gerezd fokhagyma – 1 db só – 1 ek. l.cukor – 5 evőkanál. l.citromsav – 10 g Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsen elő egy üveget és fedőt a paradicsomhoz. Mossa el alaposan mosogatószerrel és öblítse le. Sterilizálja az Ön számára megfelelő módon. Hagyja teljesen megszáradni

2. lépés

Mossa meg és szárítsa meg a paradicsomot. Mindegyiket szúrja meg fogpiszkálóval, nehogy a bőr kirepedjen a hőkezelés során. A fokhagyma fejét gerezdekre osztjuk, meghámozzuk és közepes reszelőn lereszeljük.

3. lépés

Helyezze a paradicsomot az előkészített edénybe. Öntsön vizet egy serpenyőbe, és forralja fel. Azonnal öntsük a paradicsomot a tetejére. Fedjük le a paradicsomos üveget fedéllel.

4. lépés

Hagyja a paradicsomot az üvegben 20 percig szobahőmérsékleten. Ezután engedje vissza a vizet a serpenyőbe egy speciális lyukakkal ellátott fedőn keresztül. Forraljuk fel.

5. lépés

A sót, a cukrot és a citromsavat egyenletesen elosztva töltsük üvegekbe. Adjunk hozzá fokhagymát. Öntsön forrásban lévő vizet a serpenyőből. Azonnal tekerje fel a fedőket.

6. lépés

Fogja meg a paradicsomkonzervet sütőkesztyűvel, és forgassa meg többször az asztal körül, hogy a só és a cukor feloldódjon. Fordítsa az üveget egy törülközőre, és csavarja be egy vastag takaróba. Hagyjuk teljesen kihűlni így.

HASZNOS TANÁCSOK

A recept szerint fokhagymás „hóban” paradicsomot citromsavval készítjük, de használhatunk asztali ecetet is: a megadott mennyiségű összetevőhöz két evőkanál szükséges.

AMEGYÉB

A recept elkészítéséhez jobb erős és érett, lehetőleg szilva alakú paradicsomot választani. Jól megtartják alakjukat és sűrű húsuk van, ami ebben az esetben egyszerűen szükséges.

Exit mobile version