Pácolt szilva magokkal télre

A recepthez

A télre pácolt magozott szilva váratlan kiegészítője lesz az ünnepi lakomának. Nyáron, szezonban egyáltalán nem nehéz beszerezni sokféle szilvát, valamint cseresznyés szilvát és egyéb csonthéjas gyümölcsöt, például közepes méretű sárgabarackot, somfát, cseresznyét, és mindegyik pácolható. ugyanígy érdekes és szokatlan nassolnivalót szerezni télre. Azonban nincs kétségünk afelől, hogy az eredményt már korán megkóstolhatja. A savanyúságos gyümölcsöket üvegekben egy-két hétig főzzük, vegyünk mintát, és készüljünk tovább a télre.

Készítsen egészséges ételeket a Habit Magnet receptjei alapján!

Reklám www.magnit.ru

Bonyolultság: könnyen Kalória: 28,24 kcal/adag Adagok: 3 Főzés: 40 perc Használt: 0,19 g/0,07 g/6,69ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZszilva – 1 kg víz – 250 ml cukor – 200 asztali ecet 9%-os – 150 ml csillagánizs – 2 csillag szegfűszeg – 4-5 rügy Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Öntsünk vizet a serpenyőbe, adjunk hozzá cukrot és forraljuk fel. A szirupot folyamatosan keverjük egy spatulával. Adjunk hozzá csillagánizst és szegfűszeget, öntsük fel ecettel, és főzzük tovább alacsony lángon további 15 percig.

2. lépés

Sterilizálja az üvegeket és a fedeleket. Minden szilvát villával több helyen megszurkálunk, és üvegekbe tesszük.

3. lépés

A forró pácot lassan öntsük az üvegekbe, és fedjük le. Tegyük egy nagy fazék forró vízbe, és melegítsük közepes lángon 15 percig. Óvatosan vegye ki az üvegeket, és szorosan zárja le a fedelet. Fejjel lefelé fordítva hűtsük le, majd hűvös helyen tároljuk.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A pácolt gyümölcsöket a hagyományos savanyúságok mellé önálló snackként is tálalhatja. Emellett a pácolt szilva kiválóan illik a sült, párolt vagy sült húshoz, különösen a zsíroshoz.

HASZNOS TANÁCSOK

Nagyon fontos, hogy a pácoláshoz szükséges gyümölcsöket alaposan mossuk meg, hogy ne maradjanak baktériumok a felületükön, különben fennáll annak az esélye, hogy a pácüvegek megduzzadnak.

AMEGYÉB

Ecetes szilvához 100 g-ban: fehérjék 0,65 g (0,81% napi érték) • zsír 0,25 g (0,28%) • szénhidrátok 31,59 g (18,80%) • kcal 124,66 (6,93%) • nátrium 0,18 mg (0,01%) • összcukor 27,16 g (54,32%) • SFA 0,02 g (0,10%) • élelmi rost 1,27 g (4,23%)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024