Site icon Népszámlálás 2024

Pácolt paradicsom kaliforniai paprikával

Гастрономъ

A recepthez

A kaliforniai paprikás pácolt paradicsom változatossá teszi a hagyományos „elkészített” menüt, és a legjobb gasztronómiai élményt nyújtja. Az ízletes, aromás gyümölcsök télen visszaidézik a nyár emlékeit, és élénk színekkel gyönyörködtetik a szemet. Ez a készítmény a költségvetést is segít megtakarítani, mert ezeket a paradicsomokat hús, szárnyas vagy hal kiegészítéseként is használhatjuk. Hogyan pácoljunk paradicsomot kaliforniai paprikával? Nagyon egyszerű, így az átlagos háziasszony megbirkózik a feladattal. Sőt, az alábbiakban egy nagyon részletes receptet teszünk közzé, amely minden felmerülő kérdést megold.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 64,14 kcal/adag Adagok: 7 Főzés: 1 óra Használt: 1,82 g/0,24 g/13,58BefőzésPácolásÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 7 ADAGHOZkoriander ágak – 3 db kapor ágak – 6 db babérlevél – 3 db fekete bors – 15 db közepes méretű paradicsom – 700-750 g édes paprika – 3 db ivóvíz – 900 ml só – 2 tk cukor – 2 ek. l.ecetesszencia (70%) – 1 tk. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Először is készítsen üvegeket a pácolt paradicsomhoz. Mossa le szódabikarbónával vagy zsíroldóval, majd bármilyen kényelmes módon sterilizálja. Hagyja megszáradni.

2. lépés

A koriandert és a kaprot alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel szárítsuk meg. Előkészített üvegekbe rakjuk babérlevéllel és fekete borssal együtt.

3. lépés

Mossa meg a paradicsomot és a paprikát, és szárítsa meg papírtörlővel. Vágja félbe a hüvelyeket, távolítsa el a magokat és a hártyát. A pépet nagy szeletekre vágjuk.

4. lépés

Forraljon fel legalább 1,5 liter vizet egy vízforralóban. Az elkészített paradicsomot és kaliforniai paprikát a lehető legszorosabban helyezze az üvegekbe (ne szorítsa túl erősen, nehogy megsérüljön a finom paradicsom).

5. lépés

Az üvegekbe helyezett paradicsomot és paprikát öntsük fel forrásban lévő vízzel. Fedjük le fedővel és hagyjuk szobahőmérsékleten 15 percig. Engedje le a vizet, és öntse fel a paradicsomot egy újabb adag forrásban lévő vízzel. Hagyja még 15 percig.

6. lépés

Öntsön meleg ivóvizet a serpenyőbe, adjon hozzá sót és cukrot. Erős lángon felforraljuk. Öntsük hozzá az ecetesszenciát, és egy evőkanállal alaposan keverjük össze.

7. lépés

Az így kapott pácot öntsük az üvegekbe helyezett paradicsomra és édes paprikákra. Tekerjük fel a fedőket, és fordítsuk egy hajtogatott törülközőre. Fedjük le egy vastag takaróval, és hagyjuk kihűlni.

HASZNOS TANÁCSOK

Pácolt paradicsom kaliforniai paprikával ízlés szerint bármilyen fűszernövény hozzáadásával elkészíthető. Megteszi a szokásos petrezselyem és kapor, valamint a rozmaring és a tárkony.

AMEGYÉB

Ehhez a pácolt paradicsom recepthez a „krémes” fajta kis gyümölcsei a legalkalmasabbak: erősek és tökéletesen illeszkednek a „formátumhoz”. A receptben szereplő számítás három félliteres üvegre vonatkozik.

Exit mobile version