Site icon Népszámlálás 2024

Pácolt paradicsom félbevágva télre

Гастрономъ

A recepthez

A pácolt paradicsomot mindenképpen érdemes félbevágva elkészíteni télre: ízük frissességében feltűnő. Igen, igen, ezek a gyümölcsök egyáltalán nem hasonlítanak a hagyományos sózott gyümölcsökre, amelyeknek a pépét szinte meg lehet inni, mint a levet! Ahhoz azonban, hogy az eredmény igazán tetsszen, legyen nagyon óvatos a paradicsom kiválasztásánál: érettnek, aromásnak, de erősnek kell lennie. E recept szerint a paradicsomot különleges módon pácolják. Először a sóoldatot cukorral, babérlevéllel, borssal felforraljuk és lehűtjük. Ezután az előkészített zöldségeket és fűszernövényeket óvatosan az üvegekbe helyezzük. Ezután lehűtött sóoldattal megtöltjük és sterilizáljuk. És végül, közvetlenül forgatás előtt, ecetet adnak az üvegekhez. Így csodálatos ecetes paradicsomot kapsz, amelyet tiszta formában nagyon finom enni!

Bonyolultság: könnyen Adagok: 4 Főzés: 25 perc Hozzáadás. idő: 1 óraPácolásÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZközepes méretű hagyma – 2 db közepes méretű sárgarépa – 1 db kapor – 6 szál petrezselyem – 5 szál fokhagyma – 8 gerezd növényi olaj – 4 evőkanál. l paradicsom – 2-2,5 kg asztali ecet (9%) – 4 tk.A páchoz:ivóvíz – 1,5 l cukor – 5 evőkanál. l.só – 2 evőkanál. l szemes fekete bors – 5 db babérlevél. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsen üvegeket a pácolt paradicsomhoz. Mossa le szódabikarbónával vagy zsíroldóval, majd bármilyen kényelmes módon sterilizálja. Hagyja megszáradni.

2. lépés

Készítsd el a pácot a paradicsomhoz. Öntsön ivóvizet egy kis serpenyőbe. Adjunk hozzá cukrot, sót, borsot, babérlevelet és borsot. Forraljuk fel és főzzük 3 percig. Hagyjuk kihűlni.

3. lépés

A hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és szeletekre vágjuk. Öblítse le a kaprot és a petrezselymet folyó vízzel, és szárítsa meg. Távolítson el minden kemény szárat. Hámozzuk meg a fokhagymát.

4. lépés

Tegye a kaprot és a petrezselymet, a hagymakarikákat, a sárgarépaszeleteket és a fokhagymát sterilizált üvegekbe. A növényi olajat egyenletesen ossza el. A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a szárát eltávolítjuk.

5. lépés

Oszd el a paradicsomot az üvegek között zöldségekkel és fűszerekkel. Beleöntjük a kihűlt pácot, és fedővel lefedjük. Helyezze az üvegeket egy széles serpenyőbe forró vízzel (a víznek el kell érnie a válláig), és sterilizálja 10 percig.

6. lépés

Vegyük ki, öntsünk asztali ecetet minden paradicsomos üvegbe, és azonnal tekerjük fel a fedőt. Kétszeres törülközőre fordítva hagyjuk teljesen kihűlni szobahőmérsékleten.

HASZNOS TANÁCSOK

Ha szeretné, a paradicsom egy részét cserélje ki vastag szeletekre vágott friss uborkára. Az eredmény egyszerűen egy csodálatos snack, nagyon élénk, pikáns ízzel, amelyet mindenki imádni fog.

AMEGYÉB

Pácolt félbevágott paradicsomból télen kiváló salátát készíthetsz. Mindegyiket 2-4 részre vágjuk, nagy szeleteket főtt burgonyát, lilahagymát és kemény tojást adunk hozzá. Ízesítjük üveges marináddal vagy tejföllel.

Exit mobile version