Site icon Népszámlálás 2024

Ötperces egres lekvár télre

A recepthez

Téli aromás ötperces egreslekvár nagyon egyszerűen elkészíthető. És ami a legfontosabb, gyorsan, ami lehetővé teszi a tápanyagok maximális mennyiségének és a bogyók szinte természetes frissességének megőrzését. A kész egres lekvár felhasználható édes ételek készítéséhez, sütéshez, húsmártások alapanyagaként, kenyérre kenve, palacsintához, túrós töltelékes palacsintához, vagy teához önálló desszertként. Az ötperces lekvárhoz bármilyen bogyó alkalmas, fajtától és színtől függetlenül – piros egres, zöld és rózsaszín.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 278,25 kcal/adag Adagok: 1 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 24 óra Használt: 0,55 g/0,16 g/70,63FőzésBefőzésDesszertÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ1 kg egres 800 g cukor 2 ek. l. citromlé Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Ahhoz, hogy öt perc alatt elkészítse a téli egres lekvárt, készítse elő az összes hozzávalót. Válogassa szét az egreseket, alaposan öblítse le és szárítsa meg papírtörlőn.

2. lépés

A főzés megkezdése előtt feltétlenül távolítsa el az egres szárát és száraz farkát. Ezt a legjobb körömollóval megtenni – ez gyorsabb.

3. lépés

Tegye az egreseket egy nagy serpenyőbe, adjon hozzá cukrot és citromlevet. Keverjük össze, hogy a cukor egyenletesen oszlik el a bogyókon. Hagyja állni 10-15 percig, amíg a cukor fel nem oldódik, és a bogyók elkezdenek levet engedni.

4. lépés

Miután az egres kiengedte a levét, helyezze a serpenyőt az egresekkel közepes lángra, és forralja fel a tartalmát, időnként megkeverve.

5. lépés

Ha az egres lekvár felforrt, vegyük le a lángot alacsonyra, és kevergetve pároljuk még 5 percig, nehogy megégjen. Főzés közben a bogyóknak meg kell puhulniuk, és még több levet kell engedniük.

6. lépés

Miután az egres lekvár 5 percig forralt, kapcsolja le a tüzet, és hagyja állni 3-6 órát. Ez idő alatt a bogyók sziruppal telítődnek. Ezután tedd újra a tűzre, forrald fel és forrald még 5 percig.

7. lépés

A forró egreslekvárt sterilizált üvegedényekbe öntjük, sterilizált fedővel szorosan lezárjuk, az üvegeket meleg takaróba csomagoljuk, és egy napig szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

8. lépés

Ha a befőttes üvegek kihűltek, helyezze át őket egy hűvös, sötét tárolóhelyre. Ötperces egres lekvár télire használatra kész.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A Pyatiminutka lekvár egyszerű receptjét 1 kg bogyóhoz tervezték. Ha több egresünk van, megfelelő arányban növeljük a cukor és a citromlé mennyiségét.

AMEGYÉB

Az egres lekvárhoz citromlevet adnak, hogy kiemelje a bogyó ízét és aromáját, valamint megőrizze a lekvár gyönyörű élénk színét.

Exit mobile version