Őszibarack lekvár szeletek

A recepthez

Bárki készíthet őszibarack lekvárt szeletben télire, még akkor is, ha nincs ebben a kérdésben igazi tapasztalat. A lényeg az, hogy olyan gyümölcsöket válasszunk, amelyek nem túl nagyok, erősek, de teljesen érettek. E recept szerint az őszibarackot meghámozzuk: szerintünk így finomabb lesz. A lekvárt több szakaszban készítjük el, mindegyik után hosszan pihentetjük. Ennek köszönhetően az őszibarackszeletek tökéletesen megtartják alakjukat, és „borostyánsárgává” válnak: aranyszínűek, áttetszőek. Ezt a lekvárt tiszta formában, hozzáadás nélkül jó az asztalra tálalni.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 284,91 kcal/adag Adagok: 3 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 48 óra Használt: 0,91 g/0,10 g/71,14FőzésBefőzésDesszertÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZőszibarack – 1,5 kg cukor – 900 g citromnegyed Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A baracklekvár hozzávalóit szeletekre készítjük. Mossa meg a gyümölcsöket. Egy nagy serpenyőben felforraljuk a vizet. Az őszibarackot mártsuk bele 30 másodpercre, majd tegyük át szűrőedénybe.

2. lépés

Az őszibarackot meghámozzuk. Vágja félbe mindegyik gyümölcsöt, és távolítsa el a magokat. Az őszibarack pépet apró szeletekre vágjuk. Helyezze egy széles zománcozott serpenyőbe vagy medencébe.

3. lépés

Az elkészített barackot megszórjuk cukorral. Fedjük le hajtogatott gézzel vagy tiszta törülközővel. Hagyja 4 órán át szobahőmérsékleten. Az őszibaracknak ​​levet kell adnia.

4. lépés

Rázza fel az edényt az őszibarackkal a cukorban, hogy egyenletesen eloszlassa. Lassú tűzre tesszük, és nagyon óvatosan kevergetve felforraljuk.

5. lépés

A serpenyőt az őszibarackkal levesszük a tűzről. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ismét feltesszük a tűzre, és felforraljuk. 5 percig főzzük. Vegyük le a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.

6. lépés

A lekvárt harmadszor is felforraljuk. Közepes lángon 10 percig főzzük, időnként megrázva a serpenyőt. Felöntjük citromlével. Főzzük még 5 percig.

7. lépés

A forró baracklekvárt szeletekre töltjük száraz, sterilizált üvegekbe, és feltekerjük a fedőt.

8. lépés

Az őszibarack lekváros üvegeket megfordítjuk egy dupla törülközőre, és hagyjuk teljesen kihűlni.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A baracklekvár recept szerint a lekvárt sárgabarackból, közepes méretű nektarinból vagy kajsziból készítik. Azt, hogy meghámozzuk-e ezeket a gyümölcsöket vagy sem, az Ön döntése.

AMEGYÉB

A baracklekvárt egy citrom csíkokra vágott héjának hozzáadásával ízesíthetjük. Csak nagyon vékonyan távolítsa el, ügyelve arra, hogy ne érintse meg az alatta lévő fehér réteget, különben a szirup keserű ízű lesz.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024