Miért kell a datolyát hűtőszekrényben tárolni?

Miért kell a datolyát hűtőszekrényben tárolni?

A szárított datolya nagyon ízletes és egészséges szárított gyümölcs. De ahhoz, hogy ugyanolyan ízletesek maradjanak, és idővel ne veszítsék el előnyeiket, helyesen kell tárolni őket.

A datolya édes, ízletes és egészséges keleti szárított gyümölcs, gazdag vitaminokban, rostokban és antioxidánsokban. Hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez, csökkentik a szív- és érrendszeri és az időskori idegrendszeri betegségek kockázatát. A szárított datolya megfelelő tárolás mellett akár egy évig is megőrzi jótékony és ízletes tulajdonságait.

A szárított datolya nem tűri a levegővel való érintkezést vagy a közvetlen napfényt. A melegben és a napsugarak hatására gyorsan elkopnak és túl kemények lesznek. A levegő hatására pedig a felületük mállottá válik, ízetlenné válik.

Sötétben és 20 Celsius fokot meg nem haladó hőmérsékleten az aszalt gyümölcsök ízüket és jótékony tulajdonságaikat egyaránt megőrzik a legtovább. Ezért a szárított gyümölcsöket zárt szekrényben kell tárolni, és ami a legjobb – hűtőszekrényben. Helyezze a lezárt tégelyt vagy datolyatartót a felső vagy az alsó polcra, közel a fagyasztóhoz, ahol a hőmérséklet közel 0 fok.

A szárított és szárított datolya fagyasztóban is tárolható. Fagypont alatti hőmérsékleten akár 4-5 évig is eltartanak, de leolvasztva kissé elvesztik íz- és illatgazdagságukat.

Tárolás előtt nem kell megmosni a datolyát – a héj felületén vékony védőréteg található, amely tovább őrzi a gyümölcsöt. A datolyát (és egyéb szárított gyümölcsöket) is helyesen kell tárolni fedős üveg- vagy műanyag edényben, de semmi esetre sem műanyag zacskóban: így a gyümölcsök szó szerint megfulladnak és elvesztik ízüket. További aszalt gyümölcsök tárolásáról itt olvashat bővebben cikk.

Ha hibát vagy pontatlanságot észlel, kérjük, jelezze felénk. #randi #tárolás #hasznos tippekKAPCSOLÓDÓ ANYAGOKMEGJEGYZÉSEKMegjegyzés hozzáadása Még több recept és finom ötlet a közösségi oldalainkon

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024