Kínai káposzta saláta uborkával

A recepthez

A kínai kel uborkás saláta nagyon könnyű és egészséges, így mind a helyes táplálkozás hívei, mind azok, akik nem idegenkednek egy-két plusz kilótól, tudomásul vehetik. Az étel receptje sem fog kérdéseket felvetni. Csak vágja fel a kínai kel és a friss uborkát, adjon hozzá fokhagymát és gyömbért (ezek fényesebb ízt adnak az ételnek), ízesítsék a hozzávalókat olívaolajjal és szójaszósszal. Kész! Egyébként, ha azt szeretné, hogy az uborkás kínai kel saláta kifejezőbb jegyeket kapjon, hagyja egy ideig állni az ételt, hogy az összetevők telítődjenek a szósszal.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 107,29 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 15 perc Használt: 3,51 g/6,75 g/7,59Nincs hőkezelésVacsoraDélutáni uzsonnaVacsoraSalátaVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZközepes méretű fej kínai káposzta – 1 darab közepes méretű fokhagyma – 3 gerezd olívaolaj; l szójaszósz – 2 evőkanál. l.só, frissen őrölt fekete bors – ízlés szerint Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsünk elő minden hozzávalót a salátához. Hámozzuk meg a kínai kel felső leveleit. A maradék káposztát apróra vágjuk, és egy nagy tálba tesszük. Adjunk hozzá egy kis sót és keverjük össze.

2. lépés

Mossa meg a friss uborkát és szárítsa meg papírtörlővel. Vágja le a végét. Az uborkát hosszában negyedekre, majd keresztben kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk.

3. lépés

A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk. A gyömbér gyökerét meghámozzuk, megmossuk és finom vagy közepes reszelőn lereszeljük. Adjuk hozzá a tálba a kínai kel, a fokhagymával és az uborkával együtt.

4. lépés

Borsozzuk meg a saláta hozzávalóit. Az olívaolajat szójaszósszal enyhén felverjük. A kapott keveréket öntsük a saláta hozzávalóira, és keverjük össze. Szolgál.

HASZNOS TANÁCSOK

Az uborkás kínai kel salátához más zöldségeket és fűszernövényeket is adhatunk. Például a paradicsom és az édes paprika megfelelő. Ami a zöldeket illeti, a koriander vagy a petrezselyem ideális lenne salátába.

AMEGYÉB

A kínai kel nem csak egy ízletes és kellemesen frissítő termék. Több C-vitamint tartalmaz, mint sok zöldség és gyümölcs! A kínai kel pedig gazdag E-, K-, B-vitaminban, rézben, foszforban, jódban és vasban. Remek ok arra, hogy rendszeresen fogyasszuk ezt a zöldséget!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024