Kakaós szilvalekvár télre

A recepthez

Ha szeretnéd változatosabbá tenni teaivásodat, készíts télire kakaós szilvalekvárt! Vastag és aromás a kakaópornak, az őrölt fahéjnak és a vaníliamagnak köszönhetően. A recept meglehetősen egyszerű, de még mindig van néhány árnyalat. Jobb, ha kemény, de érett szilvát választunk. A csontot jól el kell távolítani róluk. Szélsőséges esetekben a pépet egyszerűen le kell vágni róla. Vaníliarudat nehéz találni a boltban, ezért használhatsz vaníliás cukrot. A lekvárt egy adagban főzzük, de elég sokáig, hogy jól besűrűsödjön. Akkor könnyű lesz pirítósra, palacsintára vagy palacsintára kenni!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 336,02 kcal/adag Adagok: 16 Főzés: 1 óra 10 perc Használt: 2,56 g/1,51 g/78,85DesszertVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 16 ADAGHOZkékszilva – 2 kg finomcukor – 1 kg víz – 200 ml kakaópor – 100 guaníliás cukor – 30 g őrölt fahéj – 20 g Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A téli kakaós szilvalekvárhoz készítsen elő minden hozzávalót a lista szerint. Engedje át a vizet egy szűrőn, vagy használjon palackozott vizet, de ne ásványvizet.

2. lépés

A szilvát alaposan öblítsük le tiszta vízzel, távolítsuk el a romlottat, majd tegyük a gyümölcsöket egy törülközőre, és itassuk le egy másikkal. A gyümölcsöknek teljesen száraznak kell lenniük.

3. lépés

A tiszta szilvát félbevágjuk és kimagozzuk. Utána pedig szeletekre vágjuk. Tegye egy tiszta zománcozott széles edénybe, amelyet lekvár készítéséhez használ.

4. lépés

Késsel távolítsuk el a magokat a vaníliarúdból. Egy kis serpenyőben keverjük össze a kakaóport a cukorral, a vaníliamaggal és az őrölt fahéjjal. Keverjük össze.

5. lépés

Forraljuk fel a vizet (200 ml), és öntsük a száraz keverékbe. Keverjük össze. Ezután tegye a keveréket alacsony lángra, és forralja fel, hogy a cukor feloldódjon.

6. lépés

Öntsön kakaót cukorral és fűszerekkel egy edénybe szilvával és keverje össze. Helyezze a lekvárt tartalmazó edényt közepes lángra, és forralja fel. Csökkentse a hőt alacsonyra.

7. lépés

A csokis szilvalekvárt hosszú nyelű fakanállal kevergetve főzzük meg. Ez segít elkerülni az égést. Lefejtjük a habot. Körülbelül 40-50 percet vesz igénybe.

8. lépés

Készítse elő az üvegeket és a fedeleket. Egy 1 literes üvegre vagy két 0,5 literes üvegre lesz szüksége. Ha kényelmes, sok kis üveget használhat.

9. lépés

Először alaposan öblítse le őket tiszta vízzel és szódabikarbónával. Ezután sterilizálja a mikrohullámú sütőben úgy, hogy egy kevés vizet önt az üvegbe. Körülbelül 3-7 percet vesz igénybe (a mikrohullámú sütő teljesítményétől függően). Forraljuk fel a fedőket.

10. lépés

A forró lekvárt üvegekbe tesszük. Zárja le fedővel (csavarral vagy vasalóval). Fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk hűlni egy éjszakán át. Tárolja sötét helyen.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Kakaós szilvalekvár télre konyak hozzáadásával készíthető. A legvégén öntjük bele, mielőtt a készítményt üvegekbe töltjük. Ennyi összetevőhöz 100 ml elegendő lesz.

AMEGYÉB

Próbáljon étcsokoládét hozzáadni a kakaós szilvalekvárhoz por helyett. Törjük fel, majd egy serpenyőben olvasszuk fel a cukorral és a fűszerekkel együtt. 1 100 g tömegű csempe elég lesz.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024