Site icon Népszámlálás 2024

Hogyan ünnepeljük a Honey Spas-t

Hogyan ünnepeljük a Honey Spas-t

Hagyományosan augusztus 14-ét ünneplik Mézfürdők. Úgy tartják, hogy ekkorra a méhek már befejezték a virágporhordást, a lépek teljesen megtelnek mézzel, és a méhészeknek végre „le kell metszniük”. Mint minden népi keresztény ünnepet, a Mézüdvözítőt is mindig széles lakoma kíséri, amelyhez az ételeket bizonyos szabályok szerint készítik és fogyasztják. Először is mézet kell tartalmazniuk, ezek mézeskalácsok, mézeskalácsok, sovány palacsinta mézzel, mézes kvass és mézsör. Másodszor, gyorsnak kell lenniük, hiszen közvetlenül a Mézmegváltó után a Ínyenc – szigorú kéthetes Nagyboldogasszony böjt. Harmadszor, barátokkal és szomszédokkal kell bánni velük. Olyan nagyböjti ünnepi ételeket válogattunk Önnek, amelyek könnyen elkészíthetők a Honey Spas-ba.

Amiről a cikkben fogunk beszélni:PP palacsinta tojás és tej nélkülMarcipán naplóSült alma fügével Almás mézeskalács egy régi recept szerintSbiten

PP palacsinta tojás és tej nélkül

Hagyományos étel az ünnepi asztalra a nagyböjti palacsinta mézzel és szezonális bogyós gyümölcsökkel, amiben oly gazdag az augusztus. A fahéj, méz és vanília kombinációja hihetetlenül zamatossá teszi ezeket a palacsintákat.


PP palacsinta tojás és tej nélkül

4 adag elkészítéséhez szüksége lesz:

  1. Készítse elő a tésztát PP palacsintához tojás és tej nélkül. A lisztet, az őrölt fahéjat, a sütőport és a sót finom szitán átszitáljuk egy nagy tálba. Adjunk hozzá cukrot és keverjük össze.
  2. Öntsük a növényi tejet egy kis tálba. Adjunk hozzá vaníliakivonatot és ivóvizet. Egy kanállal addig keverjük, amíg homogén állagot nem kapunk.
  3. A palacsintatésztához keverje össze a folyékony és száraz keverékeket. Ehhez lassan, vékony sugárban öntsük a tejet a lisztbe, villával vagy nagy habverővel folyamatosan keverjük. Ha kis csomók maradtak, akkor legyen.
  4. Öntsünk növényi olajat. Habverővel újra összekeverjük. Hagyjuk a tésztát 15 percig szobahőmérsékleten, hogy a lisztben kialakuljon a glutén, és a palacsinta ne essen szét sütés közben.
  5. Melegíts fel egy vastag fenekű serpenyőt (lehetőleg öntöttvas), és kend meg növényi olajjal. Kis adagokban ráöntjük a tésztát, és a palacsintákat mindkét oldalukon megpirítjuk.
  6. A kész palacsintákat tányérra tesszük és meleg helyen tartjuk. Olvasszuk fel a mézet a mikrohullámú sütőben. Mossa meg és szárítsa meg a bogyókat. A kész PP palacsintát bogyós gyümölcsökkel, mézzel meglocsolva tálaljuk.

Marcipán rönk

Ez a rönk a nagyböjti ünnepi étel tiszta példája. Édes, aromás, könnyű, mert csak diót, szárított gyümölcsöt, szőlőt és mézet tartalmaz.


Marcipán rönk

10 adag elkészítéséhez szüksége lesz:

  1. Tegye a mandulát forrásban lévő vízbe 1-2 percre. Tedd egy szűrőedénybe, és távolítsd el a héját a diófélékről. A szemeket megmossuk, és száraz, forró serpenyőben 10-15 percig folyamatos keverés mellett megsütjük. A diót turmixgépben pépesedésig daráljuk.
  2. Cukorból és 2 ek. l. A sűrű szirupot alacsony lángon vízzel felforraljuk (amíg a cukor teljesen fel nem oldódik). A sziruphoz adjuk az apróra vágott mandulát, és folyamatos keverés mellett 3-4 percig melegítjük. Helyezze a keveréket egy lapos edényre, fedje le fóliával és hűtse le. Húsdarálón átpasszírozni.
  3. A szárított sárgabarackot megmossuk és forrásban lévő vízben megpároljuk. 200 g szárított sárgabarackot turmixgépben pürésítésig darálunk. A diót késsel felaprítjuk. Keverje össze a szárított sárgabarackpürét és a diót egy serpenyőben. Adjunk hozzá mézet és melegítsük állandó keverés mellett 3-4 percig. Mossa meg a szőlőt, távolítsa el a bogyókat az ágról.
  4. Egy téglalap alakú serpenyőt fedjünk le fóliával. Az aljára egész aszalt sárgabarackot helyezünk, majd a marcipánmassza egyharmadát. Helyezzük rá a diós szárított sárgabarackpüré felét.
  5. A szőlőt vastag rétegben helyezzük el, és fedjük be a marcipán második harmadával.
  6. Ezután hozzáadjuk a maradék szárított sárgabarack- és diópürét és a maradék marcipánt. A formát letakarjuk fóliával és 4-5 órára hűtőbe tesszük.

Sült alma fügével

Ez az étel három teljesen bibliai terméket használ: alma, méz és füge (más néven füge és fügefa). És teljesen isteni az íze.


Sült alma fügével

2 adag elkészítéséhez szüksége lesz:

  1. Áztassa a fügét meleg vízben 10 percig. Ezután engedjük le a vizet, szárítsuk meg a fügét, és a datolyával együtt aprítsuk fel. Keverje össze a szárított gyümölcsöket, a diót, a fahéjat és a gyömbért.
  2. Távolítsa el a magot az alma tetejéről anélkül, hogy az almát teljesen átvágná. Egy éles kanál segítségével nagyon óvatosan távolítsa el a pépet belülről anélkül, hogy megsértené az alma falát. Az almákat fogpiszkálóval minden oldalról megszurkáljuk, nehogy sütés közben szétrepedjenek.
  3. Töltsük meg az almát szárított gyümölcsök és diófélék keverékével. Minden almát fóliába csomagolunk úgy, hogy a tetején hagyjunk egy kis lyukat nyitva. Az almát 180°C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt puhára sütjük. Tálaljuk melegen, melegen vagy hidegen, mézzel.

Almás mézeskalács régi recept szerint

A Korizhka egy nagy puha mézeskalács, amelynek tésztáját tojás nélkül gyúrják, és a vajat könnyen helyettesítik növényi olajjal. Régen a mézeskalácsokat nagyon nagy méretre készítettek: akár 1,5 méter átmérőjűre is, hogy kényelmesen szállítható legyen nagy távolságokra.


Almás mézeskalács régi recept szerint

10 adag elkészítéséhez szüksége lesz:

  1. Az almát megmossuk és durvára vágjuk. Tedd egy fazékba 1 liter vízzel, forrald fel, főzd 10 percig. Vegyük le a tűzről, fedjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Szűrjük át a húslevest egy szitán, mérjünk ki 3 csészével. Használja az almát és a maradék húslevest más ételekhez.
  2. A mazsolát megmossuk, a diót késsel közepes morzsára vágjuk. A vajat a cukorral és a sóval egy serpenyőben alacsony lángon felhevítjük. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
  3. Hozzáadjuk a mazsolát és a diót. Felöntjük az almalevessel. Jól összekeverjük és 2-3 percig főzzük. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni, amíg meleg nem lesz.
  4. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral átszitáljuk. A lisztet a vajas-diós keverékhez öntjük és a tésztát összegyúrjuk.
  5. A tésztát sütőpapírral bélelt téglalap alakú tepsibe tesszük, a felületét elsimítjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 45 percre. Ha a teteje égni kezd, fedjük le a mézeskalácsot egy másik sütőpapírral. A forró mézeskalácsot a maradék almalevesbe és mézbe áztathatjuk. Ehhez adjunk hozzá 1 evőkanálot a húsleveshez. l. mézet, tegyük alacsony lángra, és keverjük addig, amíg a méz teljesen fel nem oldódik. A mézeskalács felületén gyakran szúrjunk ki villával, és öntsük rá az elkészített keveréket. Lefedjük egy sütőlappal, és hagyjuk kihűlni. Ezután darabokra vágjuk.

Sbiten

Nos, mi lenne egy orosz ünnep sbiten nélkül! Ez a forró, fűszeres ital jobban megfordítja a fejét, mint bármely alkohol.


Sbiten

6 adag elkészítéséhez szüksége lesz:

  1. A mézet felmelegített kútban, forrásban vagy palackozott vízben hígítsuk. Lassú tűzre tesszük, hozzáadjuk a mentát, a gyömbért, a fahéjat és a szegfűszeget.
  2. A mézet a fűszerekkel felforraljuk, a lángot alacsonyra vesszük, és a habot óvatosan lefejtve 15 percig pároljuk.
  3. A kész sbitent leszűrjük, és forrón tálaljuk.

Ha hibát vagy pontatlanságot észlel, kérjük, jelezze felénk. #nyaralás #méz #Honey SpasKAPCSOLÓDÓ ANYAGOKMEGJEGYZÉSEKMegjegyzés hozzáadása Még több recept és finom ötlet a közösségi oldalainkon

Exit mobile version