Fűszeres uborka íze

A recepthez

Ha szereti a csípős szószokat, akkor ez a finomság tökéletes kiegészítője ételeinek. Ennek a készítménynek a fűszerességét télre ízlése szerint állíthatja. Ebben a receptben van egy enyhe csípősség, ha tüzesebbé szeretné tenni a szószt, használjon magas kapszaicin tartalmú friss borsot, vagy adjon hozzá ízlés szerint őrölt csípős borsot.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 83,55 kcal/adag Adagok: 10 Főzés: 3 óra Használt: 2,33 g/0,33 g/18,39ÜresHOZZÁVALÓK 10 ADAGHOZ1 kg uborka 300 g hagyma 250 g édes paprika 2 chili paprika 1 ek. l. fehér mustármag 120 ml almaecet 6% 100 g cukor 20 g só Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes zöldséget. Mossa meg az uborkát, az édes és a csípős paprikát, és szárítsa meg papírtörlővel. Távolítsa el a szárat és a magokat a paprikákról. Hámozzuk meg a hagymát. Daráljuk kockákra vagy csíkokra.

2. lépés

Öntsünk almaecetet egy vastag aljú serpenyőbe, adjuk hozzá a mustármagot, a sót és a cukrot. Alacsony lángon, állandó keverés mellett felforraljuk, amíg a só és a cukor teljesen fel nem oldódik.

3. lépés

Adja hozzá az összes apróra vágott zöldséget a serpenyőbe az ecettel. Körülbelül 15 percig főzzük, időnként megkeverve. Ügyeljen arra, hogy a zöldségek ne váljanak péppé.

4. lépés

Kóstolja meg a kész mártást, esetleg sót vagy cukrot kell hozzáadnia, vagy fűszereznie kell. Ha mindennel megvagyunk elégedve, akkor a kész ízt öntsük steril üvegekbe, zárjuk le főtt fedővel, és tekerjük törölközőbe. Hagyja az üvegeket szobahőmérsékleten, amíg teljesen ki nem hűl.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Az uborka ízének elkészítéséhez próbálja meg az összes hozzávalót egyformán vágni. A szeletelés lehet vékony csíkok vagy kis kockák. Szalmához használjon zöldségvágót, a szokásos reszelő nem fog működni.

AMEGYÉB

Ahhoz, hogy a szósz étvágygerjesztő és szép legyen, használjon kontrasztos színeket a termékekben – a chili paprika lehet piros, az édes paprika pedig például narancssárga vagy sárga.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024