Fűszeres túróval, fűszernövényekkel és fokhagymával töltött paradicsom

Мой магнит

A recepthez

A fűszeres túróval, fűszernövényekkel és fokhagymával töltött paradicsom nagyon szép előétel, különösen, ha sikerült szép formájú és élénk színű paradicsomot találni. Még jobb, ha különböző színű és méretű paradicsommal találkozik. Az asztalon egy ilyen paradicsomos étel műalkotásnak tűnik. A fűszernövényeket, fokhagymát és adjikát tartalmazó túrótöltelék gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető – ennek eredményeként a töltött paradicsom tovább áztat, mint amennyit főzöl.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 188,26 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 15 perc Hozzáadás. idő: 15 perc Használt: 9,09 g/14,00 g/6,17FalatozásHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZkis paradicsom (például nagy cseresznye vagy „baku” egy ágon) – 8 db 9% zsírtartalmú túró – 180 g zöldek (kapor, petrezselyem, zöldhagyma) – 1 kis csokor fokhagyma – 2 gerezd abház. adjika (piros vagy zöld) – 0,5 -2 tk növényi olaj – 2 evőkanál. l.só frissen őrölt fekete bors olívaolaj a tálaláshoz bazsalikom a tálaláshoz Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Vágja le a paradicsom felső harmadát. Egy éles szélű teáskanál segítségével óvatosan távolítsa el a magot és a magokat a paradicsomból. A paradicsom belsejét megsózzuk, és papírtörlőre borítjuk.

2. lépés

Törjük össze és pucoljuk meg a fokhagymát. A fokhagymát a fűszernövényekkel együtt apróra vágjuk, megszórjuk egy csipet sóval. Tedd egy tálba, adj hozzá növényi olajat és ízlés szerint adjikát, majd turmixgéppel pürésítsd.

3. lépés

Belekeverjük a túrót és a borsot. Ha a túró sima, villával egyszerűen megkeverhetjük. Ha szemcsés, használjunk turmixgépet simára.

4. lépés

A tölteléket óvatosan a paradicsomra kenjük, szorosan tömörítjük. „Púposan” fektessük ki, óvatosan helyezzünk minden kupacra egy paradicsomos „kalapot”. Hűtőbe tesszük 10-15 percre dermedni. és szolgálni. Tálalás előtt meglocsoljuk olívaolajjal, és bazsalikomlevéllel díszítjük.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ízlés szerint tetszőleges zöldet adhatunk a töltelékhez. A finomra vágott dió érdekes textúrát ad a tölteléknek.

HASZNOS TANÁCSOK

Ne hagyja figyelmen kívül a paradicsom sózásának és szárításának szakaszát – a só kiszívja belőle a felesleges folyadékot, így koncentrálódik a paradicsom íze, és kevésbé vizes lesz.

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 7,52 g (9,40% napi érték) • zsírok 8,03 g (8,92%) • szénhidrátok 3,70 g (2,20%) • kcal 115,48 (6,42%) • nátrium 370,00 mg (25,52%) • teljes cukor (2,47 g) 4,94%) • EFA 1,82 g (9,10%) • élelmi rost 0,75 g (2,50%)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024