Fűszeres ecetes uborka szójaszósszal és chilivel

A recepthez

Szereted az ázsiai konyhát? Akkor biztosan szeretni fogja ezt a kínai stílusú fűszeres savanyúság receptjét. Ez egy kiváló lehetőség a megszokott étlap változatossá tételére anélkül, hogy nagy mennyiségű termék vásárlásával terhelné magát, és időt veszítene összetett saláták és előételek elkészítésére. Egy ilyen eredeti különlegesség elkészítéséhez friss uborka, fokhagyma, chili paprika, koriander, szójaszósz szükséges és mindössze 10 perc a teljes főzési folyamathoz. Ha szeretné, néhány szezámmagot is tehet a páchoz – a kínaiak így készítik el híres zúzott uborkájukat. Tálaljuk az aromás ecetes uborkát bármilyen hús mellé, de mindenképpen kebab mellé. Főtt vagy sült burgonyához is jó lesz.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 82,02 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 10 perc Hozzáadás. idő: 3 óra Használt: 3,16 g/2,62 g/11,49Ázsiai konyhaKínai konyhaFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ2 uborka 1 gerezd fokhagyma 2 ek. l. szójaszósz 2 ek. l. édes chili szósz 2 szál koriander 2 karika chili paprika Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Az uborkát hosszában felvágjuk, a magokat egy teáskanállal kiszedjük. Vágjuk fel az uborka felét 1 cm vastag szeletekre, válasszuk le a korianderleveleket a szárról, és apróra vágjuk. A fokhagymát és a chilit finomra vágjuk.

2. lépés

Az uborkaszeleteket, a fokhagymát, a chilit és a fűszernövényeket egy tálba tesszük, szójaszósszal felöntjük, édes chiliszószt adunk hozzá, és alaposan összekeverjük. Fedjük le a tálat fóliával, és tegyük a hűtőbe 3 órára.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ha ecetes uborkát szeretne vinni egy piknikre, tálba helyett inkább tégelybe vagy más üvegedénybe helyezze. Nem szükséges szorosan lezárni a fedelet.

HASZNOS TANÁCSOK

Az uborkát nem kell szeletekre vágni, hanem egy nehéz késnyéllel megverni – pontosan így készül a kínai összetört uborka. Ebben az esetben 1,5 óra alatt elkészülnek.

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 1,92 g (2,40% napi érték) • zsírok 0,21 g (0,23%) • szénhidrátok 6,58 g (3,92%) • kcal 34,36 (1,91%) • nátrium 848,44 mg (58,51%) • összes cukor 2.8. 5,78%) • EFA 0,05 g (0,25%) • élelmi rost 1,36 g (4,53%)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024