Enyhén sózott uborka egy serpenyőben

A recepthez

Az enyhén sózott uborka egy serpenyőben egy olyan recept, amelyet könnyedén kipróbálhat nyáron a dachában. Képzelje el, milyen csodálatos lesz: reggel gyűjtsön gyümölcsöt a kertből, szeretettel kiválasztva a legerősebbet és a legkisebbet (legfeljebb 6 cm hosszú), szedje le a cseresznye, ribizli és tölgy leveleit, vágja le a tárkony rugalmas szárát (ha tetszőleges), kaporral, és vigye be ezt a gazdagságot a konyhába. Ezután főzzük meg a sóoldatot, öntsük bele az összes hozzávalót és… várjuk az eredményt. Az aroma olyan lesz, hogy szerettei többször is felteszik a kérdést, hogy mikor lesz kész a serpenyőben lévő enyhén sózott uborka. Nos, a várakozás nem tart sokáig: 1-3 nap – és büszkén tálalhatod őket ebédre vagy vacsorára.

Bonyolultság: átlagos Adagok: 1 Főzés: 2 óra 30 perc Hozzáadás. idő: 24 óraÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZuborka – 7 kg cukor (1 liter vízre) – 1 evőkanál. l só (1 liter vízhez) – 2 evőkanál. l. cseresznyelevél – 4 db tölgy levél – 6 szál tárkony – 2 db közepes méretű zöldpaprika. l tormagyökér – 80 g Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az uborkát a pácoláshoz. Mossa meg és áztassa hideg vízben 5 órán át. Ezután engedje le a vizet (nem lesz rá szüksége). Vágja le mindegyik gyümölcsöt mindkét végén.

2. lépés

Tegye az uborkát bármilyen tiszta edénybe a pácoláshoz (ez lehet zománcozott serpenyő vagy tál), és öntse fel ivóvízzel úgy, hogy teljesen ellepje az összes gyümölcsöt.

3. lépés

Miután így megmérte a vizet, öntse a serpenyőbe. Adjunk hozzá cukrot és sót, keverjük össze. Addig melegítjük, amíg a cukor és a só fel nem oldódik. Hagyja lehűlni a sóoldatot 50 °C-ra.

4. lépés

Egy tál vagy zománcozott serpenyő aljára helyezzük az összes levél felét és a kaprot, a tárkonyt, a fokhagymagerezdeket, a szemes borsot és a tormadarabokat. Az uborkát elosztjuk a tetején, befedjük a maradék levelekkel és kaporral.

5. lépés

Sólével öntsük az uborkát. Takarjuk le tiszta vászontörülközővel. Helyezzen egy fa kört és nyomja rá a tetejére (például egy alaposan megmosott követ). Jól meg kell nyomnia az uborkát. Hagyja az uborkát szobahőmérsékleten 1-3 napig, attól függően, hogy mennyire kívánja sózni.

HASZNOS TANÁCSOK

Az enyhén sózott uborkát nem csak serpenyőben, hanem medencében vagy akár nagy tálban is meg lehet főzni. A lényeg az, hogy legyen lehetősége a gyümölcs tetejére helyezni egyik vagy másik terhet.

AMEGYÉB

A zománcozott serpenyők ideálisak enyhén sózott uborka elkészítéséhez. Ügyeljen arra, hogy ne legyenek forgácsok vagy karcolások a belső felületen: ez a termékek oxidációjához vezethet.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024