Egyszerű zúzott uborka

A recepthez

A tört uborka világszerte híres kínai nassolnivaló, nálunk már nagyon népszerű. A kínaiak szinte soha nem esznek friss uborkát, általában sütik vagy párolják. És ez az elkészítési mód a hagyományos változatban olyan eredményt ad, amely közelebb áll a pácolt uborkához. De neked és nekem ez még mindig saláta!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 120,34 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 15 perc Hozzáadás. idő: 1 óra Használt: 2,13 g/7,61 g/11,00Nincs hőkezelésKínai konyhaVacsoraVacsoraFalatozásHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ400 g uborka 4 nagy szár zöldhagyma (40 g) 1 kis csokor koriander (20 g) 2 cm friss gyömbér gyökér 3-4 gerezd fokhagyma (15-20 g) 40 ml rizs, alma vagy borecet 40 ml szója szósz 30 ml növényi olaj 2 tk. cukor (10 g) 1 tk. só (5 g) 0,5 tk. frissen őrölt fekete bors (3 g) Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, tetszés szerint apróra vágjuk, és turmixgépbe tesszük. Adjunk hozzá ecetet, szójaszószt, növényi olajat, sót és borsot. Többé-kevésbé simára őröljük – előfordulhat, hogy apró darabok maradnak.

2. lépés

Az uborkákat egyenként tegyük magunk elé a deszkára, és valamilyen közepesen nehéz tárggyal (húskalapács, kis sodrófa) törjük meg az uborkát úgy, hogy az egész hosszában megrepedjen, de ne essen szét.

3. lépés

Vágja fel az uborkát keresztben kb. 3 cm-es darabokra. Amikor az uborkákat elkészítette, helyezze fedővel ellátott edénybe vagy cipzáras cipzáras zacskóba, és öntse bele a gyömbér-fokhagymás keveréket.

4. lépés

Nagyon óvatosan, de alaposan összeforgatjuk, amíg minden darabot be nem vonunk az öntettel. Hagyja szobahőmérsékleten 30 percig, majd ha lehetséges, további 30-60 percig. tedd be a hűtőbe. Ha nincs időd, tedd a fagyasztóba 5-7 percre. – ezeket az uborkákat a legjobb hidegen fogyasztani.

5. lépés

Tálalás előtt a zöldhagymát apróra, a koriandert pedig durvára vágjuk. Az uborkából öntsük le a folyadék nagy részét, és dobjuk meg az uborkát a fűszernövényekkel. Azonnal tálaljuk.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ha van otthon sötét szezámolaj, fűszerezd vele az uborkát, ettől még finomabb.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024