Site icon Népszámlálás 2024

Édes paradicsomkonzerv

Гастрономъ

A recepthez

Az édes paradicsomkonzerv eredeti készítmény, amelyet sokan szeretnek. És semmi „desszert” sztori: ez pontosan egy előétel, amelyet a megfelelő pillanatban és a megfelelő környezetben (fűszeres fűszernövények, savanyúságok és pácok) szolgálnak fel. A cukor ebben a receptben inkább egyensúlyba hozza a sót, a csípős paprika pikáns jegyeit, valamint a paradicsom saját savanyúságát, ami megakadályozza, hogy az édesség „győzzön”. A közepes méretű, erős, húsos paradicsomot, például a szilvaparadicsomot a legjobb így tartósítani. Mellesleg, ha pirosat és sárgát veszel, az előétel is nagyon szép lesz.

Bonyolultság: könnyen Adagok: 8 Főzés: 50 perc Hozzáadás. idő: 24 óraOrosz konyhaÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 8 ADAGHOZkis erős paradicsom – 1,5 kg fokhagyma – 4 gerezd kaliforniai paprika – 1/2 kis gerezd szegfűbors – 4 db só – 1 ek. l.cukor – 180 glimonsav – 1 tk. csípős paprika nélkül – ízlés szerint Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő a paradicsomot a konzerváláshoz. Mossa meg és szárítsa meg papírtörlővel. Ezután minden gyümölcsöt szurkáljunk meg fogpiszkálóval a szár tövéhez közel, hogy ne törjön ki a magas hőmérséklet hatására.

2. lépés

Készítse elő az üvegeket és a fedőt a paradicsomhoz. Mossa le szódabikarbónával vagy zsíroldóval, majd bármilyen kényelmes módon sterilizálja. Hagyja megszáradni.

3. lépés

Hámozzuk meg a fokhagymát, vágjuk mindegyik gerezd hosszában 2-3 szeletre. Az édes paprikát megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. Tegye üvegekbe a fokhagymát, az édes és a csípős paprikát. A szegfűszeget és a szegfűborsot egyenletesen eloszlatjuk rajtuk.

4. lépés

Töltsük meg szorosan az üvegeket előkészített paradicsommal. Egy vízforralóban vizet forralunk fel (kb. 1,5 liter). Az üvegekbe tett paradicsomra öntjük. Fedjük le fedővel és hagyjuk 15 percig.

5. lépés

Engedje le a vizet az üvegekből a serpenyőbe speciális lyukakkal ellátott fedőkön keresztül. Adjunk hozzá sót és cukrot, és forraljuk fel nagy lángon. Adjunk hozzá citromsavat, és tartsuk a tűzön, amíg fel nem oldódik.

6. lépés

A kapott pácot paradicsomos üvegekbe öntjük és feltekerjük. Fordítsa át egy hajtogatott törülközőre, és tekerje be vastag takaróval vagy takaróval. Hagyjuk teljesen kihűlni.

HASZNOS TANÁCSOK

Ha nem szeretné az édes paradicsomkonzerveket takaróba csomagolni, vagy megbízhatatlannak tartja ezt a módszert, sterilizálja őket egy serpenyőben vízben (literes üvegeknél 15 perc, három literes üvegeknél 25 perc).

AMEGYÉB

Tálalás előtt édes sűrített paradicsomot tegyünk egy tányérra, és díszítsük petrezselyemmel vagy tárkonylevéllel: ezek a fűszernövények ideálisan kiemelik az uzsonna ragyogó karakterét.

Exit mobile version