Ecetes ropogós uborka télre

A recepthez

A télire pácolt ropogós uborka remek nassolnivaló a szezonon kívül, de hideg időben különösen hasznos lesz az asztalon. A lényeg, hogy az e recept szerint üveges uborka sokáig megőrzi vitaminját, főleg a C-vitamint, ami megfázás esetén fontos Az uborkát könnyű lezárni. A pácolásnál pedig maga a pác a legnehezebb. A mennyiségét úgy kell kiszámítani, hogy minden bank számára elegendő legyen. De nézzük meg a helyzetet: egy adag nem elég, készítsünk többet. És ebben a kérdésben egyébként az uborka mérete is számít.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 60,20 kcal/adag Adagok: 3 Főzés: 30 perc Használt: 1,82 g/0,34 g/12,83ÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZUborka 2 kgFokhagyma 5 szegfűszegZöld 8 ágFekete bors 6 db.Szegfű 5 db.Ribizli levelek 5 db.Babérlevél 2 db.A páchoz:Víz 1,5 lalmaecet 6% 6 evőkanál.Kristálycukor 6 evőkanál.3 evőkanál. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsük elő az uborkát. Alaposan öblítse le hideg víz alatt, vagy hagyja őket egy tál vízben egy ideig. Szárítsa meg, távolítsa el az uborka végeit – vágja le körülbelül 1 cm-re minden szélétől.

2. lépés

Készítse elő a pácot. Egy nagy serpenyőben keverje össze a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot. Forraljuk fel, és főzzük 5-7 percig, amíg a só és a cukor teljesen fel nem oldódik. A pácot hagyjuk kihűlni.

3. lépés

Készítse elő az üvegeket. Alaposan mossa le őket forró vízzel és szódával, majd szárítsa meg. Hámozzuk meg a fokhagymát és a hagymát, és helyezzük egy sterilizált edény aljába. Adjunk hozzá gyógynövények ágait és leveleit, babérlevelet és egyéb fűszereket.

4. lépés

Töltsük meg az üvegeket uborkával. Helyezze az uborkákat szorosan egymás mellé, ne hagyjon rést. Öntsön forró sóoldatot az uborkára, hagyjon egy kis rést a tetején.

5. lépés

Fedjük le az üvegeket fedővel, és helyezzük egy nagy serpenyőbe forró vízzel – a vízszintnek el kell érnie az üvegek nyakának szintjét. Helyezze a serpenyőt közepes lángra, és forralja fel a vizet. Sterilizálja az uborkát 15-20 percig, amíg az uborka színe megváltozik – sápadtnak kell lennie.

6. lépés

Az üvegeket kivesszük a serpenyőből, azonnal szorosan feltekerjük, fejjel lefelé fordítjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Ezután helyezze át az üvegeket hűvös, száraz tárolóhelyre. A pácolt uborka készen áll a télre.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A pácolt uborka nemcsak kiváló nassolnivaló, hanem főtt vagy sült burgonya mellé is kiváló kísérője. Különféle téli salátákhoz is hozzáadhatók.

AMEGYÉB

Csak friss és erős, vékony héjú uborkát válasszon, a legkisebb hibák vagy a „nem az első frissesség” jelei nélkül – csak ezek lesznek tökéletesen ropogósak és jól pácoltak.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024