Ecetes paradicsom télre

A recepthez

Szeretünk pácolt paradicsomot készíteni télre, ezért szinte minden háziasszonynak megvan a maga receptje. Azonban miért ne próbálhatna ki valami újat?! Sőt, receptünket többször is tesztelték a gyakorlatban, és megerősítették annak érvényességét. A pácolt paradicsom nagyon aromás és ízletes, és hűtés nélkül is jól tárolható. Ami a fűszereket és gyógynövényeket illeti, ne feledje, hogy mennyiségük tetszés szerint módosítható. Szerettei jobban szeretik a fűszeres ízeket? Tegyen sok fokhagymát (vagy akár egy kis szárított chili paprikát) a pácolt paradicsomhoz, és télen olyan gyakran kényezteti otthonát ezzel a sós nassolnivalóval, ahányszor csak akarja.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 61,98 kcal/adag Adagok: 12 Főzés: 1 óra Használt: 2,00 g/0,35 g/13,17ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 12 ADAGHOZfokhagyma – 1 ribizli levél cseresznye paradicsom – 1,5-2 kg bors – 10-12 db babérlevél – 3 db szárított kapor (virágzat) – ízlés szerint ivóvíz – 1,2 l só – 2 ek. l.cukor – 3 evőkanál. l.ecet esszencia – 1 evőkanál. l. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő a hozzávalókat a paradicsom pácolásához télen. A fokhagyma fejét meghámozzuk és gerezdekre osztjuk. Mindegyiket meghámozzuk. A szegfűszeget félbevágjuk.

2. lépés

A ribizli-, cseresznye- és tormaleveleket alaposan megmossuk folyó víz alatt. Papírtörlőre terítve szárítsuk meg. A torma leveleit széles csíkokra vághatjuk.

3. lépés

Óvatosan mossa meg a paradicsomot a pácoláshoz télen, és szárítsa meg egy törülközővel. Sterilizáljatok egy háromliteres edényt bármilyen ismert módszerrel. Hagyja teljesen megszáradni.

4. lépés

Az előkészített leveleket, fokhagymát és borsot, babérlevelet és száraz kaporvirágzatot egy előkészített tégelybe helyezzük. Helyezze a paradicsomot a tetejére – szorosan, de ne sértse meg a gyümölcsöket.

5. lépés

A páchoz a vizet sóval és cukorral felforraljuk. Azonnal öntse a paradicsomot az üvegbe. Fedjük le fedővel, és hagyjuk állni 10 percig. Ezután csepegtessük le a pácot, forraljuk fel és öntsük vissza a paradicsomot az üvegbe. Ismételje meg ezt még kétszer.

6. lépés

Készítse el az utolsó tölteléket, és adjon hozzá ecetesszenciát az üveghez. Tekerje fel a paradicsomos üveg fedelét, és fordítsa rá egy hajtogatott törülközőre. Hagyjuk kihűlni, és a pácolt paradicsomot kivesszük a tároláshoz.

HASZNOS TANÁCSOK

A télire pácolt paradicsom hihetetlenül illatos lesz, ha a gyümölcsökkel együtt néhány szegfűszeg bimbót tesz az üvegbe. Nem szabad többet beletenni, mert elég erős ez a fűszer.

AMEGYÉB

A téli ecetes paradicsomot nem egy nagy üvegben, hanem több kisebb üvegben is elkészíthetjük. Ebben az esetben kísérletesen határozzuk meg a pác mennyiségét, de tartsuk be a receptben megadott víz, só és cukor arányát.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024