Site icon Népszámlálás 2024

Cukkini paradicsommal és sárgarépával télre

Гастрономъ

A recepthez

A téli cukkini paradicsommal és sárgarépával ízletes és egyszerű készítmény, amelynek receptje népszerű volt a szovjet időkben. Nagyanyáink így konzerváltak zöldséget, és sokat tudtak a finom elkészítésekről, amikkel télen megörvendeztették az egész családot! Ennek a receptnek az előnye a hihetetlenül egyszerű elkészítése. És az összes összetevő elérhetősége is. Ne hagyja ki a pillanatot, és készítsen ízletes cukkinit paradicsommal a betakarítási időszakban, amikor a piaci standokon valódi ágyásból, és nem üvegházban termesztett zöldség található.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 145,36 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 45 perc Hozzáadás. idő: 20 perc Használt: 2,38 g/8,73 g/13,87SütésOrosz konyhaVacsoraVacsoraÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZcukkini – 500 g paradicsom – 500 g sárgarépa – 200 g hagyma – 1 db fokhagyma – 4 gerezd chili paprika – 1 db növényi olaj – 50 mlx 9% – 80 ml cukor – 5-7 g só – 15 g frissen őrölt fekete. bors – ¼ tk. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A meghámozott cukkinit, a sárgarépát és a hagymát 1-1,5 cm-es oldalas kockákra vágjuk, a hüvelyt vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A paradicsomon kereszt alakú vágást vágunk, és 2 percre forrásban lévő vízbe tesszük. Öntsön hideg vizet, és távolítsa el a vékony bőrt. Vágja a pépet ugyanilyen kockákra.

2. lépés

Egy vastag fenekű serpenyőben vagy egy üstben hevítsünk növényi olajat, tegyük bele a hagymát és a sárgarépát, és pirítsuk közepes lángon, gyakran kevergetve spatulával 5-7 percig. Adjuk hozzá a cukkinit, a paradicsomot és a chili karikákat.

3. lépés

A zöldségeket megsózzuk, cukorral és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Csökkentse a hőt alacsonyra, és lefedve főzzük 25 percig. Egy spatulával többször óvatosan keverjük meg a zöldségeket.

4. lépés

Öntsön ecetet a serpenyőbe a zöldségekkel, és forralja fel. 1 percig melegítjük, majd levesszük a tűzről. A forró zöldségeket sterilizált üvegekbe tesszük, szorosan lezárjuk, és az üvegeket fejjel lefelé fordítva hagyjuk kihűlni.

HASZNOS TANÁCSOK

Ha az üvegeket fedővel zárja le varratgéppel, fordítsa meg őket fejjel lefelé, hogy a gumi tömítések felmelegedjenek a forró étellel való érintkezéstől, és szorosabban illeszkedjenek az edény nyakához. Ezenkívül ez egyfajta tesztként is szolgál annak megállapítására, hogy az edény megfelelően lezárva van-e.

AMEGYÉB

Változtassa meg a zöldségek mennyiségét ízlése szerint. Például csökkentheti a sárgarépa mennyiségét a cukkini vagy a paradicsom térfogatának növelésével. Ha nem szereted a fűszeres ételeket, ne adj hozzá chili borsot, csak használj őrölt fekete borsot.

Exit mobile version