Burgonya saláta savanyúsággal és hagymával

A recepthez

A savanyúságos hagymás burgonyasaláta az egyik legnépszerűbb a német konyhában. A recept nagyon egyszerű, a hozzávalók mindenki számára elérhetőek. Igaz, van egy apró trükk, amit nem szabad elhanyagolni. Az a helyzet, hogy a növényi (napraforgó) olajos öntetet a forró burgonyára kell önteni, mert ebben az esetben szinte azonnal felszívja a szószt, és a költségvetési saláta azonnal magasabb gasztronómiai szintre kerül. És ebben az esetben nem egészen „német módon” jártunk el azzal, hogy ecetes uborkát tettünk a salátához, nem pedig savanyúságot, mint ahogy Németországban teszik. Kipróbálhatja mindkét lehetőséget, és kiválaszthatja azt, amelyik jobban tetszik.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 201,33 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 40 perc Használt: 3,87 g/10,65 g/22,46SalátaVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZburgonya – 400 g kis citrom – 1 db szemcsés mustár – 1 evőkanál. l finomítatlan napraforgóolaj – 40 ml lilahagyma – 150 g petrezselyem – 30 g ecetes uborka – 200 g só, frissen őrölt fekete bors – ízlés szerint Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes saláta hozzávalót. A burgonyát ecsettel alaposan megmossuk, és egy serpenyőbe tesszük. Felöntjük forró vízzel, és nagy lángon felforraljuk.

2. lépés

Csökkentse a hőt az edény alatt a burgonyával. Adjunk hozzá egy kis sót a vízhez, és főzzük puhára (kb. 25 perc). Helyezze a burgonyát egy rácsra, és hagyja kissé kihűlni.

3. lépés

A citromot ecsettel alaposan megmossuk, papírtörlővel szárítjuk. Finom reszelő segítségével távolítsuk el a héját. Vágjuk fel a citromot, és facsarjuk ki a levét egy kis tálba. Távolítsa el a magokat.

4. lépés

Készítsünk burgonyasaláta öntetet. Adjunk hozzá héjat, mustárt és napraforgóolajat egy tálba citromlével. Só és bors ízlés szerint. A hagymát megpucoljuk és félkarikára vágjuk. Áthelyezés az öltözködésbe.

5. lépés

A petrezselymet megmossuk és papírtörlővel jól szárítjuk. Távolítsa el a durva szárakat. A zöldeket apróra vágjuk, és egy csipet sóval ledaráljuk. Add hozzá a mustáros salátaöntethez.

6. lépés

A forró burgonyát óvatosan meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és ráöntjük az öntetet. Keverjük össze és hagyjuk állni 10 percig. Az uborkát vékonyan felszeleteljük. Adjuk hozzá az öntetben lévő burgonyához, adjunk hozzá egy kis borsot és keverjük össze.

HASZNOS TANÁCSOK

Elősütött apróra vágott szalonnát néha adnak a savanyúságos, hagymás burgonyasalátához. Tehát, ha nincs semmi az ilyen magas kalóriatartalmú kiegészítés ellen, tegye meg: az étel laktatóbb és étvágygerjesztőbb lesz.

AMEGYÉB

A burgonyasalátát hagyományos hagymával is elkészíthetjük, de felvágás után vagy forrásban lévő vízzel öblítsük le, vagy áztassuk rövid ideig almaecetbe.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024