Burgonya paradicsommal és sajttal

Гастрономъ

A recepthez

A paradicsomos és sajtos burgonya receptje minden szakácsnak tetszetős lesz, aki szeret kísérletezni és új módszereket találni kedvenc zöldségeik elkészítésére. Nos, el kell ismerned, bármennyire is ragaszkodsz a zsenge burgonyapüréhez vagy az arany szelet krumplihoz, néha valami szokatlanra vágysz! Ugyanebben a receptben a burgonyát paradicsommal sütik, tej-tejfölös szószban egy réteg reszelt sajt alatt. Először a sütőben fólia alatt, majd anélkül főzik meg az ételt, aminek köszönhetően étvágygerjesztő arany héjat kap. Egy próbát mindenképpen megér!

Bonyolultság: átlagos Adagok: 6 Főzés: 45 percFőételVegetáriánus: LactoVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZburgonya – 1 kg fokhagyma – 1-2 gerezd vaj – 20 g tej – 200 ml tejföl 20-30% zsír – 300 g közepes méretű paradicsom – 4 db sajt – 200 g szárított provence-i fűszernövények keveréke – 1 evőkanál. l.só, frissen őrölt fekete bors – ízlés szerint Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsen elő egy nagy kerámia vagy üveg sütőedényt burgonya sütéséhez paradicsommal és sajttal. Dörzsöld be fokhagymával, majd kend meg vajjal.

2. lépés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A burgonyát meghámozzuk és folyó víz alatt megmossuk. Vágja a gumókat 4-5 mm vastag körökre. Tegye a felét az előkészített tepsibe.

3. lépés

A tejet a tejföllel habverővel addig keverjük, amíg homogén állagot nem kapunk. Sózzuk, borsozzuk a burgonyát. Meglocsoljuk a tejfölös keverék felével.

4. lépés

Hozzáadjuk a maradék burgonyát, és ismét sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk a maradék tej és tejföl keverékével. Mossa meg és szárítsa meg a paradicsomot. Távolítsa el a szárak tövét.

5. lépés

A paradicsomot 5 mm vastag szeletekre vágjuk. Helyezze őket egy réteg burgonyára. Megszórjuk szárított provence-i fűszernövények keverékével. A sajtot durva reszelőn lereszeljük. Szórjuk rá a paradicsomra.

6. lépés

Fedjük le biztonságosan a serpenyőt két réteg fóliával. Sütőbe tesszük a középső rácsra. 20 percig sütjük. Ezalatt a burgonya kicsit megsül.

7. lépés

Távolítsa el a fóliát a serpenyőről. Süssük a burgonyát még körülbelül 25 percig. A sajt megolvad és aranyszínű lesz. Hagyja kicsit kihűlni a kész ételt, hogy a hozzávalók „megdermedjenek”.

HASZNOS TANÁCSOK

A burgonya paradicsommal és sajttal tálalható külön ételként (lakto-vegetáriánusok számára), vagy köretként sült húshoz, szárnyashoz vagy halhoz.

AMEGYÉB

A paradicsomos és sajtos burgonya elkészítési folyamata kissé a gratin receptre emlékeztet, de az itt javasolt változat mindenképpen érdekesebb és gazdagabb.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024