Site icon Népszámlálás 2024

A sült cukkini jobb ízű, mint a sütőben sült hús: 8 gyors és egyszerű recept

A sült cukkini jobb ízű, mint a sütőben sült hús: 8 gyors és egyszerű recept

A cukkini jobb ízű, mint a hús – ezt fogja mondani mindenki, aki megpróbálja a receptünk szerint elkészíteni. Most minden sarkon nagy mennyiségben árulják a cukkinit. Megsüthetjük, párolhatjuk, nyersen vagy pácolhatjuk salátákba, készíthetjük zsemlét, télire tartósíthatjuk és még sok mást. De a legfontosabb dolog az, hogy a cukkinit különféle módon lehet sütni a sütőben. Ez a porózus szerkezetű zöldség sok olajat szív magába sütés közben, de ez sütésnél elkerülhető.

Amiről a cikkben fogunk beszélni:Cukkini a sütőben paradicsommal és sajttal Cukkini túróval Kecskesajttal töltött cukkiniFrittata cukkinivel a sütőben Cukkini rakott tejföllel Cukkinirúd ropogós panírozásban Cukkini paradicsommal, túróval és dióval Cukkini ropogós burgonyával

A cukkini és a cukkini számos étel tökéletes alapja. Gyakorlatilag nincs saját kifejezett ízük, ugyanakkor finom porózus húsuk felszívja az étel elkészítéséhez használt összes többi összetevő ízét. Általánosságban elmondható, hogy nehéz olyan terméket választani, amivel a cukkini ne lenne kombinálva, mert mindennel elkészítik, ami csak kézre kerül. Hallal, hússal, szárnyassal, vadhússal, egyéb zöldségekkel, sajttal, tejtermékekkel, sőt gyümölcsökkel is.

Számos lehetőség van a cukkini sütőben történő főzésére. A zöldséget úgy töltjük meg, hogy hosszában kétfelé vagy keresztben több részre vágjuk, és a pépet eltávolítjuk, hogy más hozzávalókkal helyettesítsük. Az eltávolított pépet egyébként gyakran darált húshoz is használják. A cukkinit szintén vékony lapos szeletekre vágják, és rétegként használják (mint a lasagne tészta) az étel egyéb összetevői közé. A cukkinit is lereszeljük és ebben a formában összekeverjük más hozzávalókkal, hogy finom rakott ételeket vagy akár szeleteket készítsünk. Mi lenne, ha a cukkinit 1 vastag szeletekre vágnád?1,5 cm-es vagy hosszú rudakat, pácoljuk be élénk fűszerekben és adjunk hozzá egy kevés aromás olajat, majd egyszerűen süssük meg a sütőben, ideális önálló ételt vagy könnyű köretet kapunk egy kellemesebb fő összetevőhöz.

Választékunkban 8 gyors és egyszerű sütőben sült cukkini receptet talál, amely biztosan nem hagy senkit közömbösen, és örömet okoz Önnek és szeretteinek.

Cukkini a sütőben paradicsommal és sajttal

A paradicsomos cukkini az augusztusi zöldségek csúcskombinációja egy fogásban. És adjunk hozzá tejszínes sajtot is, amely a sütő hőjétől megolvad. De ez még nem minden. Szerettük volna a hagyományos kedvenc termékeket valami fényes és kifejező színnel diverzifikálni. Például sült szalonna darabokat. A sütőben való cukkinisütés első perceitől olyan illat árad szét a konyhában, hogy a család rohanva kérdezi: „Mikor lesz kész?” Ellenőrizve!


Cukkini a sütőben paradicsommal és sajttal

4 adag elkészítéséhez szüksége lesz:

  1. Kapcsolja be a sütőt, hogy előmelegítse 170 °C-ra. A szalonnát darabokra vágjuk, és száraz serpenyőben enyhén barnára sütjük. Papírtörlőre szedjük.
  2. A paprikát félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, és apróra vágjuk. A zöldhagymát apróra vágjuk. A paradicsomot szeletekre vágjuk.
  3. A cukkinit félbevágjuk és a közepét kaparjuk ki egy kanállal, hogy legyen hely a tölteléknek. Minden oldalát meglocsoljuk olajjal, és a cukkini belsejét sóval és borssal ízesítjük.
  4. Keverjük össze a sajtot baconnel, hagymával és borssal. Adjunk hozzá sót és őrölt fekete borsot ízlés szerint. Töltsük meg a cukkinit, és tegyünk rá paradicsomszeleteket.
  5. A cukkinit tepsibe tesszük, és az előmelegített sütőbe tesszük. Cukkinit sütünk sajttal és paradicsommal a sütőben 3040 perc. Tálaláskor a cukkinit keresztben vagy átlósan darabokra vágjuk.

Hasznos tanácsok

A sütőben sajttal és paradicsommal sült cukkinihez kicsi, erős, fiatal cukkini kell, éretlen magokkal.

Apropó

Ebben az ételben a szalonna könnyen helyettesíthető bármilyen főtt füstölt kolbásszal. Ugyanúgy finomra kell vágni és serpenyőben megsütni, csak kicsit rövidebb idő alatt, különben a kolbászdarabok kemények lehetnek.

Cukkini túróval

A sütőben sült túrós töltött cukkini remek előétel, amely örömet okoz Önnek és gyermekeinek. Ezeket a cukkiniket minden étkezéshez – reggelihez, ebédhez, délutáni uzsonnához és vacsorához – felszolgálhatjuk.


Cukkini túróval

4 adag elkészítéséhez szüksége lesz:

  1. Öblítse le a cukkinit. Vágja mindegyiket átlósan 2 keresztirányú felére. Óvatosan távolítsa el a pép egy részét úgy, hogy a falak 0,7 cm vastagok legyenek.
  2. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk és 2 evőkanál serpenyőben 4 percig pirítjuk. l. melegített olajat. Adjuk hozzá az apróra vágott cukkini pépet. Folyamatos keverés mellett főzzük 3 percig. Sóval, borssal ízesítjük, majd levesszük a tűzről.
  3. A cukkinis keveréket megtöltjük a keverékkel, és meglocsoljuk a maradék olajjal. Helyezze a cukkinit egy peremes tepsire vagy tepsire, és öntsön hozzá 1 csésze vizet. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.
  4. A mentát megmossuk, leszárítjuk, levelekre vágjuk, feldaraboljuk. Az apróra vágott mentát összekeverjük a túróval, hozzáadjuk a köményt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze alaposan.
  5. Vegye ki a cukkinit a sütőből, hagyja kissé hűlni, szó szerint 5 percig. Az elkészített túrót rákenjük a cukkinire, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés a háziasszonynak

A cukkinit hosszában 2 részre vághatod. Így könnyebb lesz eltávolítani a pép egy részét, de az edény kevésbé fog kinézni.

Apropó

A hagyma és a fokhagyma pirítása közben a töltelékhez tehetünk bacont vagy főtt füstölt kolbászt. Csak vágja finomra a hús hozzávalóit, és próbáljon meg kinyomni a zsírból, ami aztán az olajjal együtt felszívódik a cukkini pépébe.

Kecskesajttal töltött cukkini

A cukkini és a sajt egyszerűen egymásnak készült. Ezért a kemencében sült cukkini sajttal, és főleg kecskesajttal, csak mese az asztalodon! Ez az előétel lehet köret vagy önálló étel. Ideális egy pohár jó bor mellé tálalni ezeket a cukkinit.


Kecskesajttal töltött cukkini

6 adag elkészítéséhez szüksége lesz:

  1. Öblítsük le és hámozzuk meg a cukkinit, tegyük forrásban lévő, sós vízbe, és főzzük 7 percig.
  2. A csiperkegombát megmossuk, leszárítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a növényi olajat, és közepes lángon 10 percig pirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát és a csiperkegombát.
  3. A cukkinit szűrőedényben leszűrjük és félbevágjuk. Egy teáskanál segítségével távolítsuk el róluk a magot, és vágjuk apróra. A paradicsomot megmossuk és apró kockákra vágjuk. Adjuk hozzá az apróra vágott cukkini pépet és a paradicsomot a gombával és hagymával együtt a serpenyőbe, fedjük le, és főzzük 3 percig. Levesszük a tűzről.
  4. A kecskesajtot kivesszük a csomagolásból, és apró darabokra vágjuk. Adjuk hozzá a többi töltelék hozzávalóit a serpenyőbe, és óvatosan keverjük össze.
  5. A sütőt előmelegítjük 210°C-ra. A cukkini felét megtöltjük az elkészített töltelékkel, kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a sütőben 8-10 percig sütjük.
  6. Közben a rizst forrásban lévő sós vízben főzzük meg a csomagoláson található utasítások szerint. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk és a rizzsel összekeverjük. Köretként rizzsel tálaljuk a cukkinit az asztalra.

Megjegyzés a háziasszonynak

Ezekhez a sajtos cukkinihez bármilyen sajtot használhat, a lényeg az, hogy gombával kombinálják. És ez a legtöbb félkemény és lágy sajt. Próbálja meg főzni a cukkinit mozzarellával, goudával, sulugunival stb.

Apropó

És a gomba ebben az előételben nem csak csiperkegomba használható. A boltban a legolcsóbbak között kapható rókagomba, nameko, laskagomba, shiitake, valamint fagyasztott erdei keverékek.

Frittata cukkinivel a sütőben

A Frittata egy olasz omlett, amely úgy néz ki, mint egy nyitott lepény, mivel sok hozzávalóból készül, és nagyon puha lesz. Ha receptet keres a gyors cukkinihez a sütőben, akkor ez az étel kétségtelenül tetszeni fog. Ideális reggelire és délutáni uzsonnára. Ennek a cukkinis frittatának az elkészítése pedig mindössze fél órát vesz igénybe, így nem fog sok időt igénybe venni.


Frittata cukkinivel a sütőben

4 adag elkészítéséhez szüksége lesz:

  1. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. Egy serpenyőben 2 ek. l. olajok Adjuk hozzá a hagymát, pirítsuk 2 percig. Adjuk hozzá a cukkinit és a fokhagymát, főzzük további 4 percig. Enyhén megsózzuk, áttesszük egy mély tányérra, és félretesszük.
  2. A tojásokat enyhén felverjük, hozzáadjuk a parmezán és a bazsalikom felét. Belekeverjük a cukkinit.
  3. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy tepsit kikenünk a maradék olajjal, és beleöntjük a tojásos keveréket. A tetejére szórjuk a maradék sajtot. 10 percig sütjük fedő nélkül. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés a háziasszonynak

Sok más zöldséget is hozzáadhat ehhez a cukkini frittatához: paradicsom, kaliforniai paprika, padlizsán stb. A zöldségek mellett pedig a csiperkegomba és a szalonna ideális kiegészítő.

Apropó

Amíg a sütő előmelegszik, elkészítjük a hozzávalókat ehhez az ételhez. Először is vékony burgonyaszeleteket tegyünk egy rétegben egy kivajazott tepsibe, és tegyük be a sütőbe. Ezután a többi hozzávalót a már majdnem kész krumplira tesszük, és a recept szerint kisütjük. Ekkor a frittatájának vékony, ropogós burgonyahéja lesz az alján.

Cukkinis rakott tejföllel

Az ukrán konyha zöldségeit nem kevésbé szeretik, mint a hús- és halételeket. Bár ez a szerelem talán egy megcáfolhatatlan tényből fakad: a zöldségek kiváló köretként szolgálnak húshoz és halhoz! De nekünk úgy tűnik, hogy egy ilyen, sütőben főzött cukkinis rakotthoz nem kell más, mint a jó zsíros tejföl. No, és egy paradicsomsaláta aromás napraforgóolajjal.


Cukkinis rakott tejföllel

6-8 adag elkészítéséhez szüksége lesz:

  1. Ha szükséges, a cukkinit meghámozzuk, kockákra vágjuk, lábasba tesszük, hideg tejet adunk hozzá, felforraljuk, és kis lángon, a cukkini fajtájától függően 10-20 perc alatt puhára főzzük.
  2. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, és közepes lángon, kevergetve aranybarnára pirítjuk 10 perc alatt.
  3. A megfőtt cukkinit a tejjel együtt, amiben megfőtt, pürésítsük. Öntsük a búzadarát egy száraz serpenyőbe, és tegyük lassú tűzre….
Exit mobile version