Site icon Népszámlálás 2024

A legegyszerűbb squash kaviár

A recepthez

A legegyszerűbb squash kaviár az egyik legnépszerűbb készítmény. Még azok is, akik nem szeretik ezt a zöldséget, soha nem utasítják el az ízletes és könnyű harapnivalót. Tálalhatjuk krumplipürével, vagy egyszerűen friss fehér kenyérre kenve. Természetesen sokkal könnyebb elmenni és vásárolni egy tégelyt a boltban. De a házi készítésű készítményt nem lehet összehasonlítani vele. És ha szigorúan követi a lépésről lépésre szóló főzési utasításokat, akkor íze és előnyei sokkal jobbak lesznek, mint analógjai. A legegyszerűbb receptet ajánljuk, az alap receptet. Ezután különféle összetevőket hozzáadva kísérletezhet, fokozatosan tökéletesítve. Egyes háziasszonyok ezt fűszerek és gyógynövények segítségével teszik, és például majonézt is adnak hozzá.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 87,75 kcal/adag Adagok: 12 Főzés: 1 óra 30 perc Használt: 1,84 g/2,90 g/13,56Pörkölt, lankadÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 12 ADAGHOZcukkini – 1,5 kg sárgarépa – 450 gluk – 450 g paradicsompüré – 35 g só – 15 g cukor – 10 glimonsav – 5 növényi olaj – 30 ml Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A cukkinit alaposan öblítsük le és szárítsuk meg. Ha nagy túlérett gyümölcsöt használ, hámozzuk meg és távolítsuk el a magokat. A zöldségeket karikákra vágjuk, megszórjuk sóval és 25 percig állni hagyjuk. Ezután csepegtessük le a kapott levet.

2. lépés

Egy serpenyőben kevés növényi olajat hevítünk, hozzáadjuk a cukkinit, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és helyezzük a cukkinit egy tányérra.

3. lépés

Hámozzuk meg a sárgarépát és a hagymát. A hagymát nagyon apróra vágjuk. A sárgarépát durva reszelőn lereszeljük. Öntsünk egy kis növényi olajat a serpenyőbe, ahol a cukkini sültek, és kevergetve süssük meg az előkészített zöldségeket körülbelül 5-7 percig.

4. lépés

A sült cukkinit, a sárgarépát és a hagymát vastag aljú serpenyőbe tesszük, majd turmixgéppel sima pürévé daráljuk a zöldségeket. Helyezze a serpenyőt a tűzre.

5. lépés

Adjunk hozzá sót, cukrot, paradicsompürét és citromsavat, majd forraljuk fel. Lassú tűzön pároljuk körülbelül 20-25 percig. Időnként keverje meg a keveréket, hogy ne égjen le.

6. lépés

Készítse elő a tartályokat. Az üvegeket és a fedelet alaposan mossuk ki szódával. Sterilizálni. Tegye a kaviárt üvegekbe és tekerje fel. Fordítsuk meg, csomagoljuk be és hagyjuk meleg helyen, amíg kihűl.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A legegyszerűbb tök kaviár elkészítéséhez használjon vastag rozsdamentes acél edényeket – így kisebb az esélye annak, hogy megég. Az uzsonna pikáns ízéért a fűszerek felelősek: minden színű őrölt paprika, paprika, curry, koriander, szerecsendió, szárított gyömbér, suneli komló, szegfűszeg, fokhagyma és apróra vágott fűszernövények.

AMEGYÉB

A legegyszerűbb squash-kaviár elkészítéséhez olyan gyümölcsöket válasszunk, amelyek augusztusban vagy szeptemberben érnek. Nem annyira vizesek. A felesleges nedvességet így távolíthatjuk el: a cukkinit szeletekre vágjuk, sózzuk, 20 percig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk a levét.

Exit mobile version