Zöld paradicsom saláta télre

Гастрономъ

A recepthez

Mindenképpen érdemes zöldparadicsom salátát készíteni télre, ha általában szereted a savanyúságot és a pácokat. Hazánkban az ilyen „tégelyeket” általában mindig nagy tisztelettel kezelik: a megszorítások idején is segítenek, és tökéletesen díszítik a legprezentatívabb ünnepi asztalt is. Ez a zöldparadicsom saláta tényleg nagyon jó: gazdag, zamatos íze van. Az étel receptje meglehetősen egyszerű: a legidőigényesebb rész a saláta összes hozzávalójának feldarabolása. Ezután már csak a zöldparadicsom salátát kell egy nagy lábasban megpárolni, üvegekbe rakni és feltekerni.

Bonyolultság: könnyen Adagok: 12 Főzés: 20 perc Hozzáadás. idő: 20 percÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 12 ADAGHOZzöldparadicsom – 2 kg kaliforniai paprika – 500 g hajdina hagyma – 500 g sárgarépa – 500 g cukor – 90 g só – 35 kancsó növényi olaj – 230 ml étkezési ecet (9%) – 25 ml Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsünk zöld paradicsomot. Mossa meg és szárítsa meg papírtörlővel. Vágja félbe mindegyik paradicsomot, és távolítsa el a szár alapját. A gyümölcsöket nagy szeletekre vágjuk.

2. lépés

Mossa meg és szárítsa meg az édes paprika hüvelyeket. Vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat, szárakat és hártyákat. Vágja az édes paprika pépet közepes méretű szeletekre.

3. lépés

A zöld paradicsom salátához pucoljuk meg a hagymát. Mindegyiket félbevágjuk, majd vastag tollakra vágjuk. Hámozzuk meg és mossuk meg a sárgarépát. 3 mm vastag szeletekre vágjuk.

4. lépés

A paradicsomsaláta üvegeit és fedelét nagyon alaposan mossuk ki zsírtalanítóval, majd bármilyen alkalmas módon sterilizáljuk és jól szárítsuk meg.

5. lépés

Helyezze az összes elkészített saláta hozzávalót egy nagy zománcozott serpenyőbe. Adjunk hozzá sót és cukrot, öntsünk növényi olajat. Közepes lángra tesszük, és időnként megkeverve felforraljuk.

6. lépés

Csökkentse a hőt alacsonyra, és lassú tűzön, lefedve párolja 20 percig. Főzés közben ne felejtsük el megkeverni a salátát, hogy a zöldségek egyenletesen melegedjenek.

7. lépés

A már majdnem kész zöldparadicsom salátával együtt öntsünk a serpenyőbe asztali ecetet, és egy nagykanállal alaposan keverjük össze. Azonnal vegyük le a tűzről, ne forraljuk fel.

8. lépés

A forró zöld paradicsom- és zöldségsalátát a serpenyőből származó folyadékkal együtt száraz, sterilizált üvegekbe osztjuk. Tekerjük fel az előkészített fedőket.

9. lépés

Fordítsa a salátaüvegeket fejjel lefelé egy vastag törülközőre, és fedje le vastag takaróval vagy takaróval. Hagyjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.

10. lépés

A kihűlt üvegekre címkézze fel a saláta nevét és a gyártás évét, vagy írjon rá tartós jelölővel a fedelet. Tárolja a salátát szobahőmérsékleten.

HASZNOS TANÁCSOK

A zöld paradicsomsaláta aromásabb lesz, az íze pedig élénkebb lesz, ha pár gerezd jó friss fokhagymát teszel hozzá. Legjobb, ha présen átnyomjuk, és körülbelül tíz perccel azelőtt beletesszük a salátába, hogy teljesen készen legyen.

AMEGYÉB

Ahhoz, hogy a zöld paradicsom saláta különösen szép legyen, használjon sárga és piros kaliforniai paprikát. A hagyma fele helyettesíthető jaltai hagymával.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024