Site icon Népszámlálás 2024

Uborkás tekercs fetával és paradicsommal

A recepthez

Friss uborkás tekercs fetával és paradicsommal remekül mutat az ünnepi asztalon. Ráadásul nem csak egészséges, hanem egészséges is: minimális kalória, maximális haszon. A receptben szárított paradicsomot használnak, amelynek a szokatlan íze mellett számos előnye van, és azok is fogyaszthatják, akiknek a friss paradicsom ellenjavallt. Az ilyen tekercsek elkészítése nagyon egyszerű: jól össze kell törni a fetát, össze kell keverni a finomra vágott paradicsommal, ízlés szerint őrölt borsot kell hozzáadni, és szorosan össze kell forgatni az előkészített uborkaszalagokba.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 280,25 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 20 perc Használt: 15,41 g/7,37 g/37,03FalatozásHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZ1 hosszú uborka 120 g feta 6-8 szárított paradicsom őrölt paprika keverék Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A szárított paradicsomot apróra vágjuk. A fetát villával pépesítjük, és összedolgozzuk a paradicsommal.

2. lépés

Vágja le az uborkát egy kés segítségével vékony, hosszú szalagokra. Helyezze a szalagot a táblára, és helyezzen 1 tk az egyik szélére. tölteléket, szoros tekercsbe tekerjük és felnyársaljuk.

3. lépés

3 A kész tekercseket tányérra tesszük és megszórjuk borssal.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Igény szerint készíthetsz hasonló töltelékkel (feta + paradicsom), de sült padlizsánszeletekből hasonló mini tekercseket, és egy tálalótányéron készíthetsz belőle gyönyörű keveréket. A feta helyett használhat más ecetes sajtot, például feta sajtot.

HASZNOS TANÁCSOK

Ha az aszalt paradicsom túl száraz, többféle módon is lágyíthatja kissé. 1. Öntsön fel meleg forralt vizet, és hagyja állni pár órát. Egy kis sót veszítenek (ami a legjobb), de az íze ugyanaz marad. 2. Ha nincs időd, ecettel gyorsabban visszaállíthatod a paradicsom puhaságát: forralj fel vizet, adj hozzá egy kanál ecetet, tartsd pár percig az oldatban a paradicsomot. 3. Tegye ugyanazt, mint a 2. módszernél, de ecet nélkül: tartsa a paradicsomot forrásban lévő vízben körülbelül 5 percig.

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 3,48 g (4,35% napi érték) • zsírok 5,34 g (5,93%) • szénhidrátok 5,96 g (3,55%) • kcal 80,31 (4,46%) • nátrium 189,03 mg (13,04%) • összes cukor 1,8 3,78%) • EFA 2,80 g (14,00%) • élelmi rost 1,02 g (3,40%)

Exit mobile version